{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

ATP NEXGEN: Četiri meča, tri mesta u polufinalu

/ Izvor: mozzartsport.com
A na njih danas u Milanu jurišaju Kecmanović, Rud, De Minor, Imer i Tijafo. Ko ne uspe, završava sezonu
ATP NEXGEN: Četiri meča, tri mesta u polufinalu

Četiri meča tokom trećeg dana prestižnog ATP NextGen turnira u Milanu na kojem se obračunava osam najboljih mladih tenisera današnjice, izuzev i dalje aktuelnog šampiona iz prošle godine, Stefanosa Cicipasa koji igra masters finale u Londonu, umornog finaliste Pariza Denisa Šapovalova i povređenog Feliks Ože-Alijasima odlučiće o preostala tri polufinalna mesta.

RASPORED MEČEVA

A na jedno od njih pikira naš as, Miomir Kecmanović koji je favorit u duelu sa momkom koji u prethodna dva dana/kola nije došao do trijumfa, Alehandrom Davidovičem Fokinom te je izgubio šansu da se bori za jedno od dva prva mesta u Grupi A.

Španac švedsko-ruskog porekla je ušao u žreb ovog turnira zahvaljujući odustajanjima gorenavedenih kolega, a i ovako brza podloga i dvoranski uslovi u Milanu mu u suštini ne odgovaraju. On je juče u tesnoj bici izgubio od Norvežanina Kaspera Ruda, koji je pak prethodno izgubio od Kecmanovića. Zato je 20-godišnjaku iz Beograda potrebno da pobedi danas vršnjaka iz Malage bilo kojim rezultatiom, ali i mu se poklopi rezultat iz još jednog meča ne bi li se dokopao drugo mesta u grupi i samim tim polufinala.

A o prvoj poziociji, ali i tome da li će Srbin proći dalje odlučiće prethodni duel prošlogodišnjeg finaliste Aleksa de Minora, koji već ima dve pobede i Ruda kome je potreban trijumf od 3:0 i da slavi njegov najbolji teniski prijatelj, Kecmanović. A našem asu je potreban poraz drugara, kao što napisamo I da savlada Fokinu. Naravno u sudaru De Minora i Ruda favorit je Australijanac koji je i najveći favorit za titulu što je dokazao juče ponedom od 3:1 nad Srbinom.

U večernjem terminu, od 19.30 počinju konačni okršaji u Grupi B, gde je određivanje polufinalniste daleko jednostavnije, pošto je domaći teniser, Janik Siner već obezbedio plasman među četiri najbolja. Tada će Franses Tijafo i Mikael Imer određivati ko je taj drugi, tj. poslednji polufinalista turnira, gde pobednik nosi sve.

Nakon njih dvojice Ugo Uber će završiti sezonu protiv Sinera pošto nema nikakve šanse za prolaz dalje. Ovaj meč je težak za prognozu pošto je Italijan već obezbedio plasman u narednu rundu, te je veliko pitanje koliko je motivisan.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 

Najnovije vesti


×