{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

ATP MILANO: Poker (budućih) asova

/ Izvor: mozzartsport.com
Od 19 časova De Minor protiv Munara, a posle njih Cicipas na Rubljeva za finale najprestižnijeg svetskog turnira za tenisere do 21 godine
no_image.png

Sledeća generacija teniskih šampiona polako završava svoj turnir u Milanu pre nego što oni pravi lideri ne počnu sa konačnim obračunima u Londonu već od nedelje. U svetskoj prestonici mode danas su na redu polufinalni susreit, od 19 časova Australijanac Aleks de Minor ukršta rekete sa Kataloncem Đomeom Munarom, a nakon njih igraju Grk Stefanos Cicipas i Rus Andrej Rubljov.

U prvom susretu za finale verujemo u pobedu De Minora iako ima negativan rekord sa protivnikom sa Majorke. Treba ipak znati da je Australijanac ispustio samo jedan set u tri kola Milana, dok je Munar zabeležio dve pobede. Isto kao Cicipas i Rubljev i ova dvojica su se sastajala na čelendžerima i oba puta je slavio Španac. Istina na domaćem tlu.

Drugo polufinale takođe obećava veliku borbu. Rus je pokazao početkom prošle godine, kada su obojica bili van Top 100, da može protiv Grka savladavši ga u tri napeta seta na čelendžeru u francuskom Kimperu, što je i jedini susret do sada njih dvojice. Ali, od tada se mnogo okrenulo i pokrenulo i Moskovljanin, a naročito Atinjanin hitaju ka svetskom vrhu. Nije se, međutim promenilo to što opet očekujemo da bude napeto, ali da ovaj put Grk uzme ceo plen.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Turnir u Milanu se igra u zatvorenom, na tvrdoj podlozi za nagradni fond 1.335.000 evra. Učesnici su odmah dobili po 52.000 dolara, za svaku pobedu u grupi ide još po 32.000, četvrtoplasiranom sledi 52.000, trećem 78.000, viceprvaku 130.000, a šampionu još 235.000. Neporaženi šampion ukupno može da zaradi 407.000 dolara. Ovo takmičenje ima i posebna pravila igre te se mečevi igraju u pet setova na četiri osvojena gema, a taj-brejk je na 3:3.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×