{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

ATP Džuhaj: Na Kecmanovića DA, a na Marija baš i NE

/ Izvor: mozzartsport.com
Mladi srpski teniser večeras protiv vršnjaka i Nadalovog učenika, Kaspera Ruda, dok Škot nastavlja proces povratka i oporavka duelom sa Tenisom Sandgrenom
ATP Džuhaj: Na Kecmanovića DA, a na Marija baš i NE

Tenis se dolaskom jeseni i definitivno u potpunosti preselio na sam istok najvećeg kontinenta. Svetska ekonomska supersila, Kina godinama sve više privlači vrhunske sportske događaje, a jedan od sportova koji je predvodnik tog talasa je i beli sport.

RASPORED MEČEVA (-8 Č)

Tako se ove sedmice igraju dva ATP 250 tunira u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, u Čengduu i Džuhaju, a danas ćemo obratiti posebnu pažnju na ovaj drugi. A razloga je dva, a to su Miomir Kecmanović i Endi Mari.

Naime, naš mladi as koji se polako, ali sigurno probija ka samom vrhu ATP-a, te je već ušao u Top 50 na svetskoj lestvici, imaće na početku takmičenja zaista indikativnog protivnika, a ovaj meč će pokazati šta se od njih dvojice, a pre svega od 20-godišnjeg Beograđanina može očekivati u bliskoj budućnost. Taj protivnik mu je takođe jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, Kasper Rud. Norvežanin je ovog proleća na šljaci Rima više nego ubedljiv u kvalifikacijama protiv srpskog Dejvis kup reprezentativca, ali treba znati da je to Norvežaninu omiljena podloga pošto mu je baza na Majorci u akademiji Rafaela Nadala. Ali, tvrad podloga u Čengduu u zatvorenom je ipak priležnija Kecmanoviću. Takođe, očekujemo napet i dugačak meč.

Tim susretom se večeras otvara četvrti "radni dan" na turniru sa nagradnim fondom od skoro milion dolara, a zatvara ga glavom i bradom Endi Mari. Škot je na putu oporavka od teške operacije kolena sa početka sezone i ovo je jedna od stanica gde treba da se pokaže, ali i da vidi i sam kako napreduje. Protivnik mu je uvek opasni, naročito na tvrdim podlogama Tenis Sandgren koji je bivšeg prvog tenisera sveta već pobedio ove godine, pre mesec dana u Salemu. Meč je bio napet, ali je Amerikanac slavio, što očekujemo i ovaj put, kao i prolaz kvote 2,03 na njega. Takođe, treba očekivati veću borbu u prvom, nego u drugom setu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×