{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U prestionici Katara od 16 časova u finalu Rubljov - Mute
ATP DOHA: Subotnji boj za titulu
Andrej Rubljov

Subota u velikom delu Azije, naročito u arapskom svetu predstavlja ono što je nama nedelja. Dakle, poslednji dan dvonevnog odmora pre povratka na posao. Baš zato se sportska takmičenja u tim zemljama obično završavaju danas, pa tako i ATP turnir u Dohi.

A u katarskoj prestonici danas od 16 časova po srednjoevropskom vremenu rekete u borbi za titulu, slavu, čast, ali i 250 ATP poena i 227.930 dolara (126.160 ide poraženom u finalu) ukrštaju Andrej Rubljov i Korentin Mute.

U pitanju su dva vanserijska talenta, ali je ipak ruski u prednosti pošto je u pitanju zaista neverovatan teniser (kada ga krene), što je dokazao i juče šampionskom predstavom protiv našeg Miomira Kecmanović koji nije imao odgovor na "bombe" rasploženog rivala. Rubljov na putu do finala nije izgubio ni jedan set, za razliku od rivala. Ali opet, Mute je kvalitet dokazao pobedivši u polufinalu, i to nakon preokreta prvog nosioca, švajcarsku legendu Stena Vavrionku...

Podataka o eventulanim bojevima između ova dva mlada tenisera nema, ali je jasno da je Moskovljanin, koji je već etablirani ATP as, u prednosti. Međutim, on često ume da odigra slabo bez očiglednog razloga tako da je komplikovan za klađenje, ali pošto je u pitanju boj za pehar, gađamo gemove u plusu, možda i taj-brejk.

Zanimljivo je da je ovo najmlađe finale u istoriji ATP turnira u Dohi pošto Rubljov ima 22, a Mute dve manje godine, dok će i jedan i drugi će od ponedeljka imati najviši renking u životu. Trenutno je Rus 23, a Francuz 81 reket sveta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×