{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Federer protiv Cicipasa, a De Minor na Opelku u polufinalu turnira u rodnom gradu švajcarskog maestra
ATP BAZEL: Pssst! Genije radi

Osim Beča, ove sedmice se igra još jedan ATP 500 turnir (tvrda podloga u hali, nagradni fond 2.082.655 evra) u podnožju Alpa, i to u Bazelu. Naravno, u pitanju je takmičenje u rodnom gradu Rodžera Federera koji pokušava da dođe do 10. titule pred svojim navijačima.

RASPORED MEČEVA

Prvo polufinale počinje od 14.30 a igraju ga dva mlada i sve bolja asa. Supertaletnovani Aleks de Minor, po mnogim mišljenjima čistokrvni naslednik Novaka Đokovića imaće paklen zadatak protiv najvišeg na ATP turu, Rajlija Opelke. A pošto je podloga u Bazelu podešena tako da što više odgovara najpoznatijem "sinu" ovog švajcarskog grada, to jest odlična je za bržu igru i jake servise, to u isto vreme savršeno prija i 211 cm visokom Amerikancu. Kvota na Opelku je 2,55 i vredna je rizika iako je Australijanac slavio na sva tri odmeravanja. Za one koje sumnjaju u ovu prognozu, neka probaju sa većim brojem gemova, ili da će biti trećeg seta (kvota 2,36).

Nakon njih sledi događaj dana koji čeka cela Švajcarska, ali i veliki broj pravih ljubitelja Federera i belog sporta, a to je sudar između Švajcarca i Stefanosa Cicipasa. Mladi Grk je nakon serije loših rezultata tokom ranog leta, docnije ušao u formu i gazi redom, između ostalih preokrenuo je protiv dva srpsla asa, Novaka Đokovića u Šangaju i juče protiv Filipa Krajinovića.

Motivisan je, igra odlično i mogao bi da namuči Švajcarca kojeg je pobedio jednom u dva dosadašnja obračuna. Fedeks je pak juče odmorio pošto mu je Sten Vavrinka predao bez borbe zbog povrede leđa, te će punom snagom krenuti na opasnog Atinjanina. Domaćin je favorit i mogao bi brzo da završi posao, to jest u dva seta.

***kvote su podložne

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×