{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Takmičenje u Meksiku večeras otvara Miomir Kecmanović u meču sa Aleksom de Minorom
ATP AKAPULKO: Noćni život i njegov uticaj na tenis
Kecmanović igra protiv De Minora

Serija ATP turnira širom latinske Amerike, popularni "Golden Swing" ove sedmice se završava, i to u Santjagu i Akapulku. A u čuvenoj meksičkoj turističkoj meki na obali Pacifika čak dva srpska tenisera traže sreću.

RASPORED MEČEVA (+7 Č)

U pitanju je prestižno takmičenje na kojem se 2017. našao i Novak Đoković, a sve zahvaljujući patronstvu najbogatijeg Meksikanaca i jednog od najbogatijih ljudi na planeti, Karlosa Slima koji je ove godine doveo Rafaela Nadala, Aleksandera Zvereva, Stena Vavrinku, aktuelnog šampiona Nika Kirjosa. Koa što smo već naveli u Akapulku (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 1.850.000 dolara) našla su se i dva srpska tenisera - Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Mlađi i nešto slabije plasirani Kecmanović ima zaista težak zadatak protiv vršnjaka, momka koji takođe pripada eliti najmlađih asova na ATP turu, Aleksa de Minora. Australijanac je dobra kopija Novaka Đokovića, no teško će dostići nivo našeg asa. Ali to ujedno znači da je paklen u defanzivi iz koje je uvek spreman za kontraudar. Mi ovde očekujemo tesnu borbu, u tri seta, a konačni ishod ćemo izbeći.

Pobednik tog meča imaće još teži zadatak u drugom kolu pošto se očekuje da se tamo nađe Rafael Nadal od kojeg se očekuje da sutra bude bolji od sunarodnika Pabla Anduhara. Velika teniska imena će i danas isrtrčati na teren. Pre svih Vavrinka kod kojeg se očekuje da preskoči prvu prepreku na ATP 500 turniru u Akapulku. Zanimljivo bi moglo biti večeras protiv Fransesa Tijafoa. Favorit je naravno iskusni Švajcarac, ali kod njega uvek treba imati jedno na umu: voli noćni život. A šta mislite kakva je noćna zabava u Akapulku? Zato mi ovde gađamo iznenađenje i pobedu mladog Amerikanca za prolaz kvote 2,41.

***kvote su podložne promenama

(Foto: ©AFP)

×