{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Večeras u Honoluluu počinje zanimljiv egzibicioni turnir za oba pola na kojem su glavne zvezde Šarapova i Nišikori
Aloha tenis
Denijel Kolins nastupa večeras u Honoluluu

Beli sport večeras završava sa božićnjim veseljem i to na suprotnoj strani svet, Havajima. Ova ostrvska, 50. savezna država SAD, u sklopu opširne turističke ponude nudi i vrhunski tenis na egzibicionom turniru koji se održava u naredna tri dana u prestonici i najvećem gradu, Honoluluu.

Ove godine na Havaji openu koji se ne boduje niti za WTA niti za ATP listu glavne zvezde kod žena su Marija Šarapova i Angelik Kerber, a kod muškaraca Kei Nišikori i Tejlor Fric. Oni su sigurno dobili pozamašne sume za učešće i čekaju protivnike u polufinalu, te su danas na redu otvarajući, četvertfinalni mečevi u oba žreba koji sadrže po šest takmičara. Igra se na dva dobijena seta, ali je treći u formi taj-brejka i prvi igrač koji stigne do 10. poena je pobednik.

Takmičenje otvaraju susreti koji su nam i skrenuli (kladilačku) pažnju jer su kečevi u najavi. Kod žena se očekuje sigurna pobeda i prolaz kvote 1,40 na Denijel Kolins protiv Janine Vikmajer, a kod muškaraca lagana pobeda Džordana Tompsona nad Klejom Herisonom.

Amerikanka je trenutno 29. na svetu i najbolje igra upravo na tvrdim terenima koji je dočekuju u Honoluluu, dok je Belgijanka, nekada zaista odlična teniserka, 12. na svetu, u potpunom padu te je sada 152. Pobednica ide na Kerber.

Što se tiče muškog duela, tu ranking sve govori pošto je Tompson 63. na svetu, dok nekada talentovani Herison uopšte nema plasman na ATP listi! Naravno, ovo večeras im je prvo odmeravanje, a verovatno i poslednje pošto je Australijanac ipak ozbiljan teniser. Pobednika u polufinalu čeka Fric.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 

Najnovije vesti


×