{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vukovi žele da pojedu Sion za večeru, Doge udaraju na Groningen za polufinale

/ Izvor: mozzartsport.com
Privodi se kraju turnir u popularnoj video-igri FIFA 20
Vukovi žele da pojedu Sion za večeru, Doge udaraju na Groningen za polufinale

U nedostatku sporta, veliki deo sveta okrenuo se konzolama za video-igre. Uveliko se širom sveta igraju brojni turniri u popularnim igrama. Tu su između ostalih FIFA 20, NBA 2K, PES i Counter Strike, a može se reći da je sve naišlo na ogromno interesovanje ljubitelja sporta.

Turnir koji je nekako privukao najveću pažnju igra se na zapadu Evrope. Sve je počelo na inicijativu engleskog kluba Lejton Orijenta, koji je želeo da animira navijače i druge klubove da preko video igre FIFA 20, prekrati dane u karantinu. Međutim, odziv na poziv za duele bio je izuzetno velik, pa se rodila ideja da se organizuje humanitarni turnir u kojem će učestvovati veći broj timova.

Tako je nastao "FIFA Ultimate Quaran-Team" kup, u kojem je učešće uzelo 128 ekipa sa područja Starog kontinenta, a čiji je cilj bio prikupljanje novca za engleske niželigaše, koji su pogođeni otkazivanjem ostatka sezone. Ukupno je do sada u fond uplaćeno preko 100.000 evropskih novčanica, koje će biti ravnomerno raspoređeni svim timovima.

Juče smo dobili dva učesnika polufinala. Standard je tek nakon tri utakmice uspeo da se izbori sa Midlsbroom, dok je Istanbul Bašakšehir u tesnom duelu savladao holandski Fajenord. Prema planu, večeras ćemo gledati još dva četvrtfinalna okršaja – između Lila i Groningena, odnosno Vulverhemptona i Siona.

Krenućemo od ovog drugog. Vulverhemtpon je zajedno sa Flaviom Almeidom Britom za konzolom uspeo bez problema na svom putu do četvrfinala da se izbori sa Mensfildom, Grimzbijem, Slajgom i Adelejdom. Sada je pred njim možda i najteži izazov, pošto će pred njim biti švajcarski Sion, koji je u takmičenje takođe ušao sa profesionalnim e-sports timom, koji je predvodio igrač sa nadimkom "Kobra", ujedno dvostruki šampion i vicešampion Švajcarske u FIFA video-igrama.

Što se drugog para tiče, tu ćemo takođe gledati okršaj profesionalnih gejmera. Biće zanimljivo videti da li će francuska škola uspeti da nadjača holandsku u duelu dva tima koji predstavljaju možda i glavne favorite za podizanje trofeja kroz nekoliko dana. Sve u svemu, od Lila i Groningena treba očekivati duel napet do poslednjeg napada, a što da ne, da bude rešen nakon više odigranih susreta, ukoliko u prvom bude nerešeno.

FIFA ULTIMATE QUARAN-TEAM KUP - ČETVRTFINALE

Sreda
Standard Lijež - Midlzbro 1:1 (0:1) - 2:2 (1:1) - 3:2 (2:0)
Istanbul Bašakšehir - Fajenord 1:0 (0:0)

Četvrtak
19.00: (3,60) Sion (4,00) Vulverhempton (1,75)
19.00: Lil - Groningen

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×