{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vladimir Kličko ponovo najavio povratak u ring i rušenje rekorda Džordža Formena

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Amerikanac je i dalje najstariji teškaški šampion pošto je imao 45 godina kada je vratio pojas
Vladimir Kličko ponovo najavio povratak u ring i rušenje rekorda Džordža Formena

Jedan do najomraženijih, ali ujedno i najpoštovanijih boskerskih šampiona, Vladimir Kličko već neko ozbiljno kontemplira o povratku u ring.

Od kako je 2017. izgubio tron od Entonija Džošue te znanično "okačio rukavice o klin" u nekoliko navrata je pominjao takvu mogućnost, ali nikada precizno nije objasnio šta bi ga to vratilo u ring. Ukrajinski kolos je sada čini se našao pravi razlog za ponovo paljenje strasti prema plemenitoj veštini koja ga očigledno nije napustila nakon razornog aperkata Džošue na Vembliju.

MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Surovo realan tiket

Iako mu je 43 godine Ukrajinac nije prestao da trenira i dalje se nalazi u vrhunskoj fizičkom stanju i pored toga što je više od dve decenije vodio krvave bitke. Mnogi bi rekli da je medicinski fenomen, ali on je samo proizvod studioznog rada i posvećenosti od početaka u SSSR-u, pa sve do prelaska u Hamburg u "štalu" čuvenog, nažalost pokojnog trenera Frica Zdunjeka gde je i sada.

"I dalje imam snage, i dalje sam bokser", tvrdi 43-godišnjak, "Da li mogu da se borim? Da!"

Iako još ništa nije ozvaničeno sada je već sasvim jasno da će se mlađi Kličko i definitivno vratiti u ring, a kao stimulaciju je našao rekord legendarnog Džordža Formena koji je sa 45 godina uspeo da osvoji šampionski pojas nokautiravši davne 1994. tada 26-godišnjeg Majkla Murera. Veliki Džordž, poznat po najjačem izmerenom udarcu rukom, ali i porazu od Muhameda Alija u u Kinšasi 1974, od tada drži svetski rekord u teškoj kategoriji koji Vladimir očigledno namerava da sruši.

"Ne bih se vratio te tako, samo da bih obarao protivnike. Vratio bih se da oborim rekorde. Privlači me ta mogućnost, zaista je kul. Džordž Formen je u tome uspeo, imao je tada 45 godina i svaka mu čast na tome".

Džordž Formen

Ukoliko želi da uspe u ovome, Kličko bi morao uskoro da krene sa bitkama, jer se mora probiti do prilike da se bori za šampionaski pojas. Majstorstvo, iskustvo i snagu i dalje ima, ali je čini se sada scena u vrhu teške kategorije mnogo ozbiljnija nego za njegove strahovlade. Pored Džošue, koji je ove godine šokantno ostao bez titule pošto ga je oborio debeljuškasti Endi Ruiz (revanš je zakazan za 7. decembar u Saudijskoj Arabiji), tu je još nekoliko zaista vrhunskih boraca, pre svih Dionte Vajlder, Tajson Fjuri itd. Pitanje je da li već precvali Kličko ima snage i znanja da se nosi sa njima. Pitanje na koje će morati sam da nam da odgovor.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×