{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

VIŠE OD BORBE Golovkin vs Derevjančenko

/ Izvor: mozzartsport.com
Pred Kazahtancem i Ukrajincem je veliki plen u Medison skver gardenu - IBF i IBO šampionski pojasevi u srednjoj kategoriji
VIŠE OD BORBE Golovkin vs Derevjančenko

Najvredniji sportski objekat na kugli zemlajskoj, Medison skver garden je večeras bokserski epicentar jer se u njemu održava prava poslastica za sve ljubitelje "plemenite veštine". Na talonu su dva šampionska pojasa, vrediniji IBF i nešto manje cenjeni IBO, a za njega se u srednjoj kategoriji bore da velika asa, Genadij Golovkin i Serhi Derevjančenko.

Popularni GGG je držao barem jedan od (mnogih) šampionskih pojaseva još od jula 2009, ali je od prošlog septembra ostao bez titula pošto mu je Meksikanac Kanelo Alvarez naneo prvi poraz u profi karijeri, i to na poene. I njegov rival ima samo jedan poraz u profesionalnom ringu, oktobra prošle godine kada ga je takođe na poene, i to podeljenom odlukom arbirtara zaustavio Amerikanac Danijel Džejkobs, osvojivši IBF tron koji mu je potom oduzeo gorepomenuti Alvarez. Meksikanski as je u međuvremenu promenio težinsku diviziju i tako ostao bez titula.

Kada se gledaju izazovi pred kojim su bila ova dva asa, pa i sam broj mečeva, Golovkin je bez sumnje u prednosti. I jedan i drugi su opaki udarači koji većinu mečeva završavaju pre poslednjeg gonga, te tako nešto možemo očekivati i ovaj put. Kazahstanski mešter je 39 puta ušao u profi ring, samo jednom je, kao što napomenusmo pobeđen, a čak 35 puta protivnici nisu dočekali regularan kraj meča. Sličnu statistiku ima i Ukrajinac, iako ima mnogo manje borbi, samo 13, od čega je 10 rešio nokautima, uz taj jedan poraz.

I dok Golovkin želi da povrati ono što mu je oteo Alvarez, Derevjančenko, bivši osvajač bronze na SP, ide po prve pojaseve, i priliku da se pridruži svojim pakleno uspešnim zemljacima, neverovatnom "Matriksu" Vasiliju Lomačenku i Oleksandru Ušiku koje kasnije ovog meseca očekuju odbrane tronova.

Premije za oba borca su unapred određene, te Golovkinu sledi 15, a Derevjančenku 5,2 miliona dolara.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

 

Najnovije vesti


×