{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vardar može da odahne, Samsonenko ostaje! Stiže novi investitor i daje milion evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Kakav preokret u poslednji čas
no_image.png

Rukometni klub Vardar nastavlja da živi! Iako se prebogati vlasnik i ruski milioner Sergej Samsonenko oprostio od kluba u otvorenom pismu, iz Severne Makedonije stižu potvrde da će vlasnik nekoliko velikih kompanija ipak ostati na čelu nekadašnjeg prvaka Evrope!

Preokret se dogodio u poslednji čas, pošto je Samsonenko dobio čvrsta uverenja da će klub dobiti finansijsku podršku uglednih lokalnih firmi i investitora. Veliki zaokret ruskog biznismena trebalo bi da se ozvaniči uskoro putem zvaničnog saopštenja, javljaju tamošnji mediji.

Raspad Vardara: Svi igrači dobili ispisnice i odlaze posle fajnal fora

Kako se ističe, glavni cilj Samsonenka i budućih investitora biće da se što pre zatvori finansijska konstrukcija, a navodno bi u klub trebalo da uđe zasad neimenovana velika kompanija, koja će ubrizgati injekciju od čak milion evra!

Sastanak svih interesnih strana održan je tokom dana, posle čega je sklopljen istorijski dogovor. Najveće enigma u ovom trenutku jeste igrački kadar. Iz lokalne štampe stigla su uverenja da su transfere u druge klubove dogovorili Timur Dibirov, Ivan Čupić, Igor Karačić, Dainis Krištopans i Vladan Milosavljev. Navodno, klupski čelnici uradiće sve da postojeće dogovore ospore i zadrže kostur tima za narednu sezonu. Vardar je ovogodišnji učesnik Fajnal fora Lige šampiona, a nakon prvobitne odluke Samsonenka da ode, igrači su imali odrešene ruke da potraže novu sredinu jer su im na ruke stigle ispisnice. Ubrzo se cela situacija okrenula za 180 stepeni.

Podsetimo, Samsonenko je i pre tri godine pretio odlaskom zbog nedovoljnog angažmana uglednih ljudi iz Severne Makedonije u finansiranju kluba, a kao razlog najnovijeg odlaska isticao je prevelika zaduživanja i nemoć da samostalno vodi Vardar.

Makedonski gigant će, ipak, ostati na zdravim nogama...

 

Najnovije vesti


×