{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vardar ima novo golmansko čudo! (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Marko Kizić je dečko koji obećava
Vardar ima novo golmansko čudo! (VIDEO)

Nekada Arpad Šterbik i Dejan Milosavljev, a danas - Marko Kizić!

Rukometni klub Vardar čitave sezone kuburi sa golmanima. Alžirac Kalifa Gedban i Letonac Arturs Kugis jednostavno nisu na zadovoljovajućem nivou, teško hvataju ritam i retko kada zabeleže dvocifreni broj intervencija na utakmici. Ipak, kako stvari stoje, Skopljaci neće morati da brinu za budućnost, makar kada je reč o poziciji čuvara mreže. Sinoć je u pobedi protiv Meškov Bresta u Ligi šampiona zablistao Marko Kizić (36:30). Definitivno dečko koji obećava.

Momak rođen 2001. godine konačno je dočekao svoju šansu i pokazao raskošni potencijal. Zabeležio je četiri odbrane, a po statističkim parametrima bio je bolji od dvojice drugih golmana Vardara zajedno. Gedban je branio u prvom poluvremenu, ali je imao samo četiri odbrane, od kojih su dve bile na startu meča. Kugis pak od osam šuteva nije uhvatio nijedan. Kizić je dobio desetak minuta među stativama odbranivši četiri udarca od 11, što je 36 procenat uspešnosti, nasuprot Gedbanovih 20% (4/20) i Kugisovog nultog učinka (0/8). 


Takođe, njegova intervencija izabrana je za najbolju u prethodnom kolu elitnog takmičenja. Kizić je zabeležio dvostruku odbranu pri rezultatu 29:25 za Vardar, trasirao put ka pobedi svog tima i digao publiku na noge. 

Vardaru će večerašnji susret sa Vojvodinom u petom kolu SEHA lige biti drugi meč u dva dana. Dakle, Vardar muči umor, ali na drugoj strani i puleni trenera Borisa Rojevića imaju probleme, s obzirom na to da večeras neće nastupiti kvartet u vidu kapitena Svetislava Verkića, drugog golmana Bojana Petrovića, levog beka Stevana Sretenovića i srednjeg Branka Tomića. Rojević će od golmana moći da računa samo na Luku Arsenića.
"Velika je čast igrati protiv prvaka Evrope na njegovom terenu. Nažalost, i dalje petorica, šestorica igrača ima problema sa povredama. Četvorica nisu ni doputovala. Šta je tu je, polako se navikavamo na tu činjenicu. Ujedno to daje priliku nekim mlađim igračima da pokažu za šta su kadri", rekao je Rojevič.

Slično razmišlja i Nemanja Ratković.
"Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da vidimo gde smo u odnosu na prvaka Evrope", kazao je pivotmen Vojvodine.

SEHA LIGA - 5. KOLO:

Ponedeljak

18.30: (1,50) Tatran Prešov (8,50) Nekse (3,15)
20.15: (1,12) Vardar (13,00) Vojvodina (7,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Foto: Screenshot

Najnovije vesti


×