{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uzbuna u Fjurijevom kampu, samo dva meseca pred meč sa Vajlderom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Britanski bokser prekinuo saradnju sa trenerom koji ga je vratio u ring, dva meseca pred revanš sa WBC šampionom
Uzbuna u Fjurijevom kampu, samo dva meseca pred meč sa Vajlderom

Naiščekivanija borba u 2020, revanš meč za WBC titulu u teškoj kategoriji između vladara Dionteja Vajldera i izazivača Tajsona Fjurija već kreće da zagreva javnost iako je do iste ostalo nešto preko dva meseca.

Danas je naime objavljeno da je Fjuri ostao bez trenera i to ne bilo kog, nego čoveka koji ga je vratio u ring i plemenitoj veštini pre dve godine kada se ovaj borio sa mnogo opasnijim protivnicima nego onima koji ga dočekuju u "magičnom četvorouglu". Ben Dejvison ga je tada bukvalno iščupao iz kandži depresije, alkoholizma i narkotika i vratio u vrh.

"Tajson i ja smo morali da donesemo odluke koje se tiču naših karijera što je rezultovalo prekidom saradnje. Međutim, mi ostajemo prijatelji, a on će da razbije onu klošarčinu!", stoji u postu Dejvidsona.

Fjuri je ubrzo potom na društvenim mrežama objavio da će ponovo trenirati u Detroitu, u Kronk džimu, vežbaonici pokojne legende Imanuela Stjuarta, iz čije "štale" su izašli neki od najvećih boraca plemenite veštine (Ivander Holifild, Vladimri Kličko, Lenoks Luis, Oskar de la Oja...). Trener će mu biti Imanuelov bratanac Džavan "Šugar" Hil.

Da li je to dobro ili ne, ostaje da se vidi, ali pre će biti da ne valja. Dejvidson je ipak bio stub Fjurijev poslednjih godina, te bi sada moglo svašta da se dogodi. Nadajmo se ipak da neće pošto je meč sa Vajlderom zakazan na 22. februar u Las Vegasu. Bila bi šteta propustiti njihovo drugo odmeravanje, nakon prvog u kojem je Amerikanac na jedvite jade izvukao nerešeno, a Britanac preživeo dva kasna nokdauna.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×