{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uvek zanimljivi Veselin Vujović: Menjate rukomet, dajte nam da se gol sa 10 metara vredi duplo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Slavnom rukometašu se ne sviđa preterana komercijalizacija sporta
no_image.png

Kod njega nema dlake na jziku, što na umu to i na drumu. Veselin Vujović je pre svega poznat kao jedan od najboljih rukometaša svih vremena, a tek onda i kao vrhunski trener britkog jezika.

Aktuelni strateg rukometaša Zagreba je u razgovoru za hrvatski Jutarnji list imao šta da kaže o najavama i progonzama za nastavak sezone u njegovom sportu. Odranije je poznato da Vujović mnogo toga zamera čelnicima Evropske rukometne federacije (EHF), a i ovoga puta ih je potkačio.
„Gotovo sam siguran i znam da će doneti najgoru i najgluplju moguću odluku. Sigurno će se odigrati završnica Lige šampiona, ipak je tu novac u igri. A njima je samo to važno. Nije ih briga za igrače, struku... Ko će za koga igrati? Hoće li Sander Sagosen igrati za PSG ili za Kil za koji je već potpisao? Hoće li Rodrigo Korales igrati isto za pariški klub ili Vesprem?! Logično je samo to da se sezona poništi, ali gotovo sam siguran da će oni sve to uspeti nekako da komercijalizuju i da što više zarade“.

Slavni Crnogorac smatra da će igrači biti preopterećni ako se obistine najave o planu za nastavak sezone.
„Uvalili su na taj Fajnal-for u decembar, usred sezone. Niko se ne pita šta će biti sa kvalifikacijama za OI? Ako bi svi termini trebalo da se ubace od avgusta 2020. do avgusta 2021., uključujući SP u Egiptu i OI u Tokiju, svaki bolji igrač iz bolje reprezentacije bi za godinu dana mogao da odigra do 100 utakmica. Tu su daleka putovanja, haos, igrači ne bi imali pravo na odmor, ne bi imali ‘pravo na povrede’ koje su sastavni deo igre“.

Vujoviću nedostaju ’neka bolja vremena’ kada je bilo manje sporta.
„Nekad si čekao i taj divni vikend, sport i utakmice... Sada se Liga šampiona i Liga Evrope u fudbalu igraju svaki dan. Tako je i sa ostalim sportovima. Šta bi trebalo? Da po ceo dan sedimo i buljimo u TV ekran?! Kada ću onda kao trener da individualno radim sa igračima? Sveden sam na čisti dril i ne mogu ništa ozbiljno i kvalitetno da napravim...“.  

Legendarni Vuja smatra da su rukometu kao sportu potrebne hitne promene.
„Neka porade malo na pravilima. Da sudije ne dižu ruke za pasivni napad kada požele. Dajte da i mi treneri imamo pravo na neku proveru po uzoru na VAR. Ovako mi vidimo da je sudija možda i nenamerno pogrešio, bunimo se i onda još budemo kažnjeni. Neka se uvede pravilo da gol sa 10 metara vredi dva ‘boda’... Tako je i odbojka svojevremeno jako profitirala sa novim pravilima“.

Zadovoljan je kako su reagovali ljudi u njegovom klubu i hrvatskom rukometu.
„Predsednik Vedran Šupuković je dobar ‘domaćin’ i svaku ‘paru’ dobro dvaput okrene. Svestan je ograničenja... Možda će da otpadne i neki sponzor, a Grad Zagreb će moći manje da daje dati za sport posle zemljotresa. Uprkos tome, nije se jednostrano ‘lupalo’ po igračima i struci. Produženi su nekiugovori... RS Hrvatske je doneo očekivanu odluku da trajno prekine sezone jer bi bilo nemoguće odigrati, a da bude regularno. Drugačije nije ni moglo da bude“, kaže Vujović koji se tokom pandemije korona virusa odmara u Šapcu gde je nekada žario i palio sa Metaloplastikom.

(FOTO: MN Pres)

Najnovije vesti


×