{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Već najavljeno da će meč večeri biti Ferguson – Gatje za interim titulu u lakoj kategoriji
UFC ne odustaje, novi datum 9. maj!
Predsednik UFC Dena Vajt (©AFP)

Predsednik najjače MMA (mešovite borilačke veštine) organizacije, Dena Vajt obećao je da će UFC prvi od velikih sportskih sistema krenuti sa redovnim aktivnostima. I to veoma brzo!

Iako je pre samo nekolio dana doživeo da mu ne dozvole da se odigra UFC 249 veče u jednom indijanskom rezervatu u Kaliforniji, tačnije tamošnjem kazinu pošto je su intervenisaale kompanije sa plaćenim prenosima, on ne odustaje!

Tako je juče dobio poziv lično od predsednika Donalda Trampa da se zajedno sa najvažnijim ljudima najvećih tamošnjih profesionalnih organizacija (NBA, NFL, MLB, NHL…) nađe u posebnom Nadzornom odboru koji će imati zadatak da vrati sport u život čim pre. I upravo je to bila filosofija UFC-a i Vajta tokom proteklih sedmica, ali bez mnogo razumevanja od državnih organa.

Međutim, sada kada impuls stiže sa samog vrha i čini se da mu je “široko polje”. Tramp je pre tri dana pokazao da namerava da zaista pokrene i taj deo privrede kada je pritisnuo guvernera Floride, inače njegovog partijskog poslušnika, da dozvoli kečerima iz WWE da organizuju borilačke večeri. Naravno, bez publike.

A kada mogu kečeri, što ne bi mogli i pravi borci? Uostalom, mnogi od njih su se već izjasnili kao voljni i spremni, pa i Toni Feguson koji je na UFC 249 trebalo da se bori sa aktuelnim vladarom lake kategorije, Habibom Nurmagomedovim. Dagestanski borac je ostao “zarobljen” u Rusiji zbog zatvaranja granica, mada je možda i mogao da se pokrene. No odabrao je najsigurniju varijantu za njega.

I kako stvari stoje Ferguson bi konačno mogao da istrči u oktagon 9. maja na još neodređenoj lokaciji. Priča je da se priprema posebno privatno ostrvo, ali ništa od toga do sada nije zvanično potvrđeno. Zapravo, prava lokacija za UFC 250 koji je trebalo da se održi tog dana je bio Rio de Žaneiro, ali je on otpao zbog pandemije virusa korona.

Očekuje se da Dan pobede bude i dan za strašne UFC bitke, kojih smo se zaželele nakon otkazivanja četiri borilačke večeri ove organizacije. Uopšte uzev, uželeli smo se vrhunskog sporta, a u Americi se sada sve radi kako bi nam želja bila ispunjena.

TONI FERGUSON (©Reuters)

Ferguson bi se dakle za interim titulu obračunao sa Džastinom Gatjeom, za pojas u bantam kategoriji bi se odmerili vladar Henri Sehudo i izazivač Domnik Kruz, kao i dve ženske zvezde ove organizacije Amanda Nunjez i Felisija Spenser. Ima još nekih naznaka ko bi mogao da se bori 9. maja, a ovo su mogući parovi, barem po rečima Dene Vajta: Nganu – Rozenstrajk, Stivens – Katar,  Serone – Petis, Hardi – De Kastro, Oleijnik – Verdum, Esparza – Voterson, Žakare Souza – Hol, Luke – Prajs i Rosa – Mičel. Zaista izuzetan line-up.

Možda se nešto i promeni na spisku, jer neki borci još nisu pristali na mečeve, mada ih većina jedva čeka da zaradi koji dinar. I da malo izađe iz kuće.

Najnovije vesti


×