{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Večerašnji MMA spektakl u glavnom gradu Brazila pred praznim tribinama i jednim Balkancem
no_image.png
Kevin Li u akciji (levo)

Prvi put u istoriji jedan UFC događaj pred sablasno praznim tribinama. I to u prestonici zemlje u kojoj je MMA (mešovite borilačke veštine) najpopularniji sport nakon fudbala. 

Večeras Brazilija ugošćuje neke od najboljih fajtera sveta, ali bez navijača. Razlog je poznat i jasan. Nema šta tu da se priča ili kuka. Već da se radi posao. A večeras će ga u Brazilu biti mnogo. U centru pažnje je naravno borba večeri između Kevina Lija (18-5 MMA, 11-5 UFC) i domaćeg asa, Čarlsa Oliveire (28-8 MMA, 16-8 UFC).

U pitanju su dva iskusna, vrsna parteraša, majstora rvanja koji su se dokazali i u stojci. I jedan i drugi ulaze u ovaj meč nakon što su prošli dobili nokautom, pa nema sumnje da su puni samopouzdanja. Mala prednost se daje Amerikancu koji se udarački znatno unapredio u poslednjih godinu dana. Ali, neće mu biti lako protiv nezgodnog domaćina koji je izbacivanjem publike iz dvorane ipak dodatno izgubio u prognozama ishoda borbe.

Uz ovaj, na programu večeras je još jedan zanimljiv boj, ali u velter kategoriji i to između dva Brazilca, Demijana Maje (28-9 MMA, 22-9 UFC) i Žilberta Bernsa (17-3 MMA, 10-3 UFC) koji je veliki favorit.

Jedan fajter sa ovih prostora će se u Brazilji odmeriti sa još jednim domaćim borcem, Renatom Moikanom (13-5 MMA, 3-3 UFC). U pitanju je Goraždanin Damir Hadžović (13-5 MMA, 3-3 UFC) koji se bori pod dve zastave, BiH i danskom. Biće to okršaj kompletnih boraca koji se pak više oslanjaju na bokserske veštine. Male šanse daju se “Bosanskom bombarderu”.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×