{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Večeras u Melburnu Adesanja protiv Vitakera za najcenjeniji MMA tron u srednjoj kategoriji
UFC 243 Bitka za Australiju

Večeras je za sve ljubitelje borilačkih veština "crveno slovo". U Njujorku, tačnije u "hramu sporta", Medison skver gardenu za IBF i IBO šampionski pojas bore se bokseri Genadij Golovkin i Serhij Derevjančenko, a Izrael Adesanja i Robert Vitaker za UFC tron u srednjoj kategoriji.

Najjača MMA organizacija, Ultimate fighting championship organizovala je svoje 243 borilačko veče na stadionu Marvel u Melburnu, a glavni meč večeri je između dva gorenavedena fajtera.

U pitanju su momci sa ne baš dijametralno suprotnim stilovima borbe, ali svakako prilično različitim. Dok je Adesanja mršavi dvometraš, njegov protivnik je "napucan kao zver" i niži čak 20 centimetara. Nigerijac koji se bori pod zastavom Novog Zelanda je veliki majstor borbe na distanci, sa čudesnim potezima i udarcima rukama i nogama. Slaba strana mu je borba u parteru, ali je makar defanzivno tu napredovao poslednjih godina tako da ga je veoma teško primorati da "legne".

A njegov protivnik, koji je pak rođen na Novom Zelandu, ali se bori za Australiju, oslanja se na jake udarce, tačnije serije udaraca. Zbog specifičnog stava i velike brzine može u istom napadu da servira seriju "gromova" i rukama i nogama i to vezano. Nešto što malo koji borac može da učini.

Ta sposobnost "baražne paljbe" ga je i dovela do situacije da se bori sa najboljim fajterima na svetu, ali i da nosi šampinski pojas. I on je slab u parteru, ali ne baš koliko Adesanja te valja očekivati da će i jedan i drugi birati da borbu zadrže na nogama, što sigurno raduje sve koji vole da pogledaju dobru šorku.

Što se tiče sportskog klađenja, MOZZART se odlučio da ne idvaja favorita, te je kvota 1,85 određena za pobede oba borca. Ali, ako već moramo da biramo dajemo veće šanse Adesanji koji je zaista redak majstor. Inača, on u 17 mečeva u UFC-u nema poraz, a samo četiri puta je njegov protivnik dočekao regularan kraj meča, dok je Vitaker 20 puta slavio, devet puta nokautom, pet puta submisijom, dok je doživeo četiri poraza.

UFC 243 - KVOTE

Pored ove, glavne borbe UFC 243 večeri u Melburnu na programnu je još 10 okršaja, a MOZZART je i za njih odredio kvote.

***kvote su podložne promenama

(Foto: UFC europe)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

 

Najnovije vesti


×