{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Selekcija Slobodana Kovača nije uspela na turniru u Nemačkoj, na kraju poraz od Bugarske - 3:2
Tuga! Srbija ne ide na Olimpijske igre

Prvak Evrope ne ide na Olimpijske igre! Na naše veliko razočaranje, Srbija je ostala uskraćena za vizu za Tokio.

Naši momci su na kvalifikacionom turniru u Berlinu izgubili dva seta od Bugarske i tako matematički ostali bez šansi da se ovog leta pojave na smotri najbolji planetarnih sportista. Posle poraza od Francuske i pobede nad Holandijiom, selekcija Slobodana Kovača je porekla pred direktnim rivalom i na taj način ostala bez šansi za polufinale, samim tim i borbe za mesto koje vodio na Olimpijske igre. Na kraju, istočne komšije su dobile meč sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

U dvorani „Maks Šmeling“ samo dva scenarija garantovala su Srbiji ostanak u trci za olimpijsku vizu. Prvi je podrazumevao slavlje maksimalnim rezultatom, a drugi eventulani gubitak jednog seta. No, kako su Bugari prvu deonicu dobili 25:21, zadatak za naš tim postao je daleko komplikovaniji. U drugom setu Kovačevi puleni uspeli su da dobiju igru nerava i zahvaljujući maestralnom poenu Uroša Kovačevića izjednače rezultat na 1:1 (26:24), čime su sačuvali šanse da izbore polufinale i eliminišu rivala koji je danas igrao na gornjoj granici mogućnosti.

Čak je Srbija sjajno otvorila treći set, povela 7:2, ali pritisak nije izdržala. Nekako su se naši držali do polovine seta (13:12), međutim, naši Istočni susedi su strpljivo topili prednost i na kraju slavili 25:22. Dva osvojena seta značila su da je tim Silvana Prandija ispunio cilj i izborio plasman u polufinale, što znači da će biti u prilici da juri olimpijsku vizu.

Oba selektora su posle toga izmenila postave na terenu, Srbija je dobila četvrti set sa 25:20 i pojurila pobedu, da makar sačuva nadu da Holandija može da iznenadi Francusku, što je ipak u domenu malog čuda... Međutim, ni to nije Kovačev tim uspeo da sačuva, vodio je u petom setu 8:5 i 11:9, a onda je usledio veliki preokret, najviše zahvaljujući sjajnim servisima. Bugarska je dobila peti set sa 15:13 i samim tim meč sa 3:2 u setovima. Bugari kao pobednici grupe idu u polufinale turnira.

(FOTO: CEV)

Najnovije vesti


×