{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
ESL One liga danas donosi jednu kvalifikacionu borbu za završni turnir u Counter Strike-u
Traže se putnici za Rio

Taman što smo se pozdravili sa ESL Pro ligom, gde je titulu šampiona tek nakon borbe u pet mapa odneo Fnatic protiv Mousesports-a, vreme je da se prebacimo na naredna nadmetanja. U toku su kvalifikacije za završni turnir ESL One turnira u Riju, a danas će na programu biti samo jedan okršaj.

U njemu, ekipa pro100 pokušaće da dođe do nove pobede protiv tima 1win. Pravila su takva da će pobednik biti tim koji prvi dođe do dve mape, a nesumnjivo ulogu favorita treba dati nominalnim domaćinima na ovom susretu (18.30).

Ekipa pro100 trenutno zauzima 41. mesto na svetskoj rang-listi, a glavna zvezda je Letonac, Mareks Galinskis, koji nastupa pod nadimkom "Jekindar". Ima svega 20 godina, a rejting mu je sasvim solidan i iznosi 1,15. Uz njega se u timu nalaze još "NickelBack" (Aleksej Trofimov), "wayLander" (Jan Rahonen), "WorldEdit" (Georgi Jaškin), kao i "dimasick" (Dmitrij Matvijenko).

Njihovi protivnici takođe predstavljaju miks sa istoka Evrope. Predvodi ih ruski gejmer Vadim Vasiljev, koji nastupa pod nadimkom "Davcost", a prate ga "starix" (Sergej Iščuk), "tonyblack" (Anton Kolešnikov), "propleh" (Dmitrij Senigov) i "Travis" (Aleksandr Timkiv).

Uporedna statistika kaže da se pro100 bolje snalazi na mapama Dust2, Mirage, Inferno, Train i Vertigo, dok se 1win za sada najbolje snašao na Nuke-u i na Overpass-u.

Do sada se nisu međusobno sastajali, a u poslednje vreme ne mogu da se pohvale ni naročito dobrom formom. Ekipa pro100 je jedinu pobedu na minulih pet duela upisala protiv sastava "AGO", dok je 1win trijumfovao protiv Bogatirija.

ESL ONE - KVALIFIKACIJE

Petak
17.30: (1,40) pro100 - 1win (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Najnovije vesti


×