{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Američki kečeri dobili specijalni status na Floridi
no_image.png
©AFP

Pre 10 dana imali ste priliku, prvi put od kako MOZZART postoji da se kladite na mečeve WWE (World Wrestling Entertainment), kod nas popularniji pod imenom kečeri. A čini se da će uskoro biti toga još!

Sve je počelo tada, 4. aprila kada je organizovan prenos, bez naroda u gledalištu, WrestleManije 36 na kojoj su se u toku dva dana borila takva imena kao što su Brok Lesnar, Džon Sina, Andertejker, dok je šou vodio legendarni tajtend Nju Ingland Petriotsa, Rob Gronkovski. U vreme potpune oseke sportskih dešavanja, čak je i ovakav vid, tačnije deo sportske indistrije koji se zove sportska zabava (sports entertainment), sem u bazičnoj Americi, sve popularniji i van njenih granica.

Uvideli su to organizatori ovih šoua koji su više predstava, nego pravi obračuni, da im se otvara planeta te su uspeli da “izboksuju” pravo da i dalje rade. To im je pošlo za rukom na Floridi, gde je prvo tamošnji guverner Ron DeSantis zabranio WWE događaje, da bi nakon nekoliko dana promenio odluku. Po SAD se priča da je za to najzaslužniji sam predsednik Donald Tramp, partijski lider guverneru i kažu odličan prijatelj vlasnika najjače kečerske organizacije na svetu, Vika Makmejona. Naime, supruga Linda mu je bila u predsedničkom kabinetu od 2017. do 2019.

I što je najluđe, time su kečeri poistovećeni na Floridi sa ostalim esencijalnim službama, kao što su vatrogasci, medicinski sistem, policija, prodavnice hrane... Šta više, dodati su na zvanični popis, te je sve spremno da se ludilo nastavi. WWE inače nije čekao da dobiju i zvaninu potvtrdu već je počeo sa pripremama za organizovanje dve borilačke večeri sedmično, a ove nedelje nas očekuje WWE Raw.

Najnovije vesti


×