{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tramp bi da vlada u Engleskoj, Alen traži detelinu sa četiri lista

/ Izvor: mozzartsport.com
Ko prvi stigne do šest osvojenih frejmova, boriće se za trofej protiv Nila Robertsona
Tramp bi da vlada u Engleskoj, Alen traži detelinu sa četiri lista

Ima nešto u genima ljudi koji nose prezime Tramp. Nekako vole da vladaju, a jedan od primera je i Džad Tramp, aktuelni svetski prvak, vodeći na svetskoj rang listi, po rejtingu najveći favorit za trijumf na 9. Prvenstvu šampiona (Šampion šampiona).

Osvojio je toliko velikih titula, a nedostaje mu ova iz Koventrija, pa će u duelu vicešampiona iz prethodnih sezona u polufinalu ukrstiti tak sa Ircem Markom Alenom, sedmoplasiranim snukerašem planete.

Grad-domaćin ovog takmičenja je pobratim Beograda, ali kad su u pitanju nadmetanja u okviru Prvenstva šampiona - takmičari ne poznaju ni rođenu majku!

Tramp je već nadmašio svoj prošlogodišnji plasman - drugo kolo - Alen mu je prepreka na putu do novog finala,  jer je dospeo u završni čin predstave 2014. godine, a podatak da je više nego sigurno preskočio Škota Stivena Megvajera u startnom kolu, potom i Tajlanđanina Un-Nua u drugom, uz to je ostvario tri trocifrena brejka, jasno govori da ‘’takuje’’ pravom stazom.

Njegov rival je drugoplasirani iz 2015, prošlosezonski polufinalista, čovek koji je po završetku četvrtfinalnih borbi poslao kući 3. nosioca Marka Selbija, dok je pre toga, u uvodnom kolu, bio ‘’stelt’’ za Engleza Metjua Selta.

U 9. izdanju smotre u Koventriju uspeo je da upiše jedan trocifreni brejk, a treba spomenuti da je protiv današnjeg protivnika dobio poslednji dvoboj dosad - u Šangaju pre dva meseca.

Međutim, tradicija postoji da bi se rušila, a ‘’zemlja tradicije’’, Engleska, pravo je mesto za tako nešto.

Baš da vidimo…

Piše: Dragan STOJIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×