{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U osmom kolu Svetskog kupa u Japanu u utorak ujutru evropske i svetske šampionke igraju protiv Južne Koreje
Tradicija uz Srbiju

Posle maksimalne pobede nad Kamerunkama, Srbija u utorak ujutru (04.00) završava takmičenje u Tojami na Svetskom kupu protiv Južne Koreje. Poslednje tri utakmice naše odbojkašice igraće u Osaki protiv Japana, Kine i Dominikanske Republike.

Protiv autsajdera Kameruna, trener Aleksandar Vladisavljev je odmorio Bianku Bušu i Maju Aleksić. Nema Srbija imperativ rezultata na ovom takmičenju, ali je podmlađena selekcija odigrala odlično dosad i pružila žestok otpor favortima koji su stigli u Japan u najjačim sastavima.

Naredni rival Južna Koreja nije bauk, selekcija koja ima tri pobede u Japanu, jednu manje od naše selekcije. Prva zvezda azijske selekcije je primač servisa turskog Ezačibašija Kim Jeon Kung. Ona nije igrala u ponedeljak ujutru kada su Korejke poražene od Holandije posle četiri seta.

Očekuje se opet da nose igru naše selekcije Ana Bjelica, Bianka Buša i Mina Popović, uz tehničara Slađanu Mirković. Tradicija je na strani Srbije koja je pobedila poslednje četiri utakmice Koreju. Ove sezone u Ligi nacija je bilo 3:1 za Srbiju. Poslednju pobedu protiv naše reprezentacije Južna Koreja je ostvarila pre više od pet godina.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović.

Nazire se pobednik ovog takmičenja, a to je Kina koja je u ponedeljak pobedila u derbiju SAD neočekivano lako u tri seta. Olimpijske šampionke iz Rija igraju odlično u Japanu, bez poraza su, sa samo izgubljena dva seta. Ukoliko do kraja pobede preostale tri utakmice, Džu Ting i drugarice odbraniće titulu u Svetskom kupu.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Titulu od pre četiri godine brani Kina, dok je Srbija bila druga, a SAD treće.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠICE (JAPAN) – 8. KOLO

Utorak

04.00: (2,29) Južna Koreja – Srbija (1,55)
05.30: (7,70) Dominikanska Republika – SAD (1,05)
07.00: (6,80) Kamerun – Argentina (1,07)

08.00 Kina – Kenija
10.00 Rusija – Holandija
12.20 Japan – Brazil

***kvote su podložne promenama

Foto: FIVB

×