{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srbija treći put uzastopno poražena na Svetskom kupu
Te neprijatne azijske lekcije

Azijatkinje definitivno ne prijaju podmlađenoj i za ovu priliklu renoviranoj selekciji Srbije. Posle Južne Koreje i Japana, naše odbojkašice poraže su i od Kine, ali za razliku od prethodna dva susreta u duelui sa prvoplasiranom reprezentacijom na tabeli Svetskog kupa 2019. nisu uzele ni set.

Izabranice selektora Aleksandra Vladisavljeva pretrpele su neuspeh protiv, objektivno, najjače ekipe na turniru – 0:3 (14:25, 21:25, 16:25).

Po običaju, najviše poena za naše dame skupila je Ana Bjelica (15), njoj uz rame bila je Katarina Lazović (13), dok se Bianka Buša zaustavila na šest poena. Na suprotnoj strani Ting Džu je brojala do 18 i uz pomoć Čanging Džang (16) vodila Kineskinje do desete pobede u isto toliko mečeva, uz napomenu da su na turniru izgubile samo tri seta.

A kad se zna da su aktuelne evropske i svetske prvakinje svesno oslabljene krenule put Dalekog istoka jasno je da se neki veliki rezultat nije ni očekivao i da su mečevi u Japanu služili pojedinim igračicama za sticanje iskustva.

Srbija turnir završava u nedelju, u rano jutro (od 5.30), duelom sa Dominikanskom Republikom.

FOTO: FIVB

Najnovije vesti


×