{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Odbojkaši Francuske i Nemačke u Berlinu se bore za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Trikolori na neverovatan način stigli do finala. Domaćin preslišao Bugare na krilima navijača
Sve ili ništa

Večeras u Berlinu (20.10) pada odluka o poslednjem putniku na Olimpijske igre u Tokiju ove godine - Francuska ili Nemačka? Očekivalo se da tu budu odbojkaši Srbije, ali...

U uzbudljivim polufinalnim mečevima, Trikolori su bili pred ponorom, gubili su sa 2:0 u setovima protiv Slovenije, a onda je četa Lorana Tilija odigrala na sve ili ništa i stigla na korak do Tokija.
Luda utakmica, ne znam ni sam kako smo pobedili“, bile su reči tehničara Francuske Benžamina Tounitija.

Galski petlovi su bili otpisani pred početka kvalifikacionog turnira. Loša atmsofera u timu, sukob Stefana Bojea i prve zvezde Ervina Ngapeta uticala je da korektora Verone ne vidimo u Berlinu. Posle pobede protiv Srbije, Francuzi su imali dva poraza u grupi od Bugarske i Holandije, ali su se provukli do polufinala, a sada i do finala.

Na poslednjem stepeniku do najvećeg sportskog takmičenje stoji domaćin Nemačka i krcate tribine dvorane Maks Šmeling. Posle srebra na Evropskom prvenstvu 2017. godine, Nemci su u padu, nigde ih nema, ali sada im se pruža velika šansa. Izabranici italijanskog trenera Andree Đanija igraju fantstično na ovom turniru. Bugarska je u polufinalu bila favorit, ali je domaćin slavio posle četiri seta. Blistao je korektor ruskog Zenita iz Sankt Peterburga Georgi Grozer. On će u finalu biti najveća pretnja po Francuze.

Kvalitet je i dalje na strani Trikolora. Osim Ervina Ngapeta, mnogo se očekuje od korektora Monpeljea Žana Patrija. On je iskoristio neigranje Bojea i sada je najbolji poenter svoje selekcije. Protiv Slovenije u polufinalu je imao 22 poena, četiri više od Ngapeta.

Tradicija je na strani Francuske koja je dobila pet poslednjih mečeva. Prošlog leta u prijateljskom susretu bilo je 3:2. Dve utakmice pre toga u Ligi nacija Tikolori su dobili sa samo jednom izgubljenim setom.

Francuska ostaje blagi favorit, a ne bi bilo iznenađenje ako budemo gledali dramu u pet setova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:10 8407 KOIEU France - Germany ki 1 1,50
Ukupna kvota1,50

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU (BERLIN)

FINALE

Petak
20.10: (1,50) Francuska – Nemačka (2,41)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV

Najnovije vesti


×