{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Večeras u NHL-u dva krucijalna meča: Kolumbus - Boston (2-3) i i Kolorado - San Hoze (2-3)
Stenli kup plej-of: Gosti pate u Denveru

Nakon jednog dana odmora večeras se punom merom nastavlja Stenli kup plej-of i to sa dva susreta nakon kojih bi mogli da dobijemo još dva finalista konferencija.

Već od jedan sat posle ponoći po srednjoervospkom vremenu Boston ima priliku da na gostujućem ledu završi posao sa Kolumbusom. Trenutno je 3:2 za Bruinse koje mnogi video kao najveće favorite za titulu.  Ukoliko udarna trojka  gostujućeg tima koju čine Čeh David Pastrnak i i Kanađani, golman Patris Beržeron i i levo krilo Bred Maršand budu na svom nivou, Blu džeketsima se ne piše dobro. Bruinsi su nakon poraza u drugom i trećem meču uspeli da se "razbude" i vežu dva trijumfa sa po četiri postignuta gola, te možemo očekivati i poslednji brejk u ovoj seriji.

Drugi meč večeri igraju Kolorado i i San Hoze od 04.00. Denver je ovih dana sportska prestonica Amerike pošto čak dva tima iz ovog grada igraju plej-of, pored Avelanža tu su NBA Nagetsi predvođeni našim Nikolom Jokićem. Vođene tim duhom Lavine dočekuju Ajkule "u minusu", ali sa vraćenim brejkom. Poslednja dva meča u ovoj seriji, u kojoj je trenutno 3-2 za Šarkse, bila su veoma napeta sa malim brojem golova pošto je ulog veliki, te verujemo da će se nastaviti u tom stilu i u Pepsi centru, pa bi tu trebalo potražiti šansu za klađenje. Što se tiče favorita, Avelanži su, kao i svi timovi iz Denvera uvek u velikoj prednosti pošto se njihov grad nalazi na nadomrskoj visini od preko 1.500 m što znači da je vazduh daleko razređeniji nego na obali mora, pa igrači koji nisu navikli na takve uslove često imaju problema sa lakim umaranjem. Gosti pate u Denveru te očekujemo da će ova serija na Zapadu ipak morati da ide do kraja, to jest do sedmog susreta.

U Istočnoj konferenciji je poznat jedan finalista, a to su Karolina Harikensi, dok je na Zapadu i dalje sve otvoreno pošto je trenutno 3-3 na odmeravanju Sent Luis i Dalasa.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×