{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Uragani gube 0-2 od Bostona u finalu Istočne konferencije NHL i večeras pred svojim navijačima počinju put ka željenom preokretu, mada su im šanse statistički prilično male da preokrenu situaciju
Stenli kup plej-of: Buđenje Karoline

Borbe u konferencijskim finalima su se rasplamsale na ledenim tereima NHL-a, uporedo sa Svetskim prvestvom koje se do 26. maja održava u Slovačkoj. Nakon po dve odigrane utakmice u najjačoj ligi najbržeg kolektivnog sporta na Zapadu su podeljenje časti između San Hoze Šarksa i Sent Luis Bluza koji je sinoć uzeo brejk, dok je na Istoku 2-0 za Boston nad Krolinom.

Harikensi nakon dva teška poraza u Masačusetsu (2:5 i 2:6) moraju da uzvrate istom merom ukoliko uopšte mogu da sanjaju o ikakvom preokretu i ulasku u veliko Stenli kup finale. To im je ove postsezone pošlo za rukom protiv aktuelnih šampiona, Vašington Kapitalsa, ali će teško protiv Bruinsa. I to iz dva razloga: paklene odbrane gostiju koju predvodi neverovatni finski golman Tuka Rask, ali i fantastičnoj igri napada kada Boston ima igrača više. Pored toga, tu je i statistika koja kaže da je tim koji je poveo sa 2-0 u konferencijskom finalu ima 93,8 posto veće šanse da prođe dalje. Od kako je 1981. uveden ovaj plej-of format, samo dva kluba su uspela da se iskopaju iz problema.

No to svakako ne interesuje mnogo Uragane koji će svim snagama, nošeni navijačima jurišati na pobedu u koju treba verovati. Kvota na domaćina večerašnjeg odmeravanja u Raliju je 2,40, a mi predlažemo i da se proba sa 5+ golova (1,47).

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×