{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šta dalje za Srbiju? Nije moglo teže – domaćin Francuska i opasne Ruskinje! Crnogorkama vratiti dug za dva poraza

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
Kako izgleda nova grupa u kojoj će se takimičiti naše rukometašice na EP u Francuskoj
Šta dalje za Srbiju? Nije moglo teže – domaćin Francuska i opasne Ruskinje! Crnogorkama vratiti dug za dva poraza
Andrea Lekić i Slađana Pop Lazić

Sjajna izdanja Srbije u Nantu. Za razliku od nekih ranijih turnira, kad se mučila, ženska rukometna reprezentacija prikazala je modernu igru u prvom krugu Prvenstva Evrope i zasluženo osvojila Grupu A, tako što je na startu takmičenja savladala Poljsku (33:26), a u utorak veče i Dansku (30:25). Na taj način izabranice Ljubomira Obradovića osigurale su plasman u drugu fazu, a tek sad vidi se koliko nas boli poraz od Švedske u poslednjem napadu (21:22), jer bismo sa tim jednim bodom imali znatno veće šanse za plasman u polufinale.

Ovako... Čeka nas izuzetno zahtevan posao o novoformiranoj Grupi I, gde su naše devojke, baš kao i Šveđanke i Dankinje (sve tukle Poljsku) prenele po dva boda. Na osnovu propozicija takmičenja, rezultati protiv najlošijeg tima u grupi se brišu, što znači da nam taj početni trijumf nad Poljakinjama ništa nije vredeo i da smo u sledeću fazu preneli baš ova dva boda osvojena maestralnom igrom u napadu i čvrstom odbranom protiv Danske.

U Grupi I protivnici Srbije biće Rusija, Crna Gora i Francuska. Ruskinje su u uvodu turnira tukle i Francusku (26:23) i Crnu Goru (24:23), pa su, iako su prikazala najviše, mogle sebi da dozvole luksuz u vidu poraza od Slovenije (27:29), koja je ionako ispala. Francuskinje su zatim lagano dobile Slovenke (31:20), u utorak veče i Crnogorke (25:20), te je jasno da nas protiv tih rivala čeka pakleno težak zadatak. Pogotovo što će imati pomoć s tribia. Ništa manje nije zanemarljivo ni rivalstvo sa Crnogorkama, letos su nas tukle na Mediteranskim igrama (36:22), a lane bile bolje i na Prvenstvu sveta (21:29).

Takmičenje u Nantu nastavlja se u četvrtak utakmicama Danska – Francuska i Švedska – Crna Gora. Naša reprezentacija prvi meč igra u subotu 8. decembra od 18 časova protiv Rusije, dva dana kasnije od 21 sat rival nam je Crna Gora, dok 12. decembra od 21 čas igramo sa domaćinom Prvenstva Evrope, Francuskom.

Prve dve ekipe iz novoformiranih grupa – u sredu će biti poznat sastav druge – će obezbediti plasman u polufinale, trećeplasirane će u borbu za peto mesto, a poslednje tri se vraćaju kućama.

FOTO: Star sport

Najnovije vesti


×