{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srpski Drim tim od sledeće sezone u istom gradu, stiže i Stefana Veljković

/ Izvor: mozzartsport.com
Reprezentativka Srbije napušta Italiju
no_image.png

Istanbul je postao obećani grad srpskih odbojkašica, a sledeća od naših odbojkaških gracija koja bi karijeru trebalo da nastavi na Bosforu je Stefana Veljković.

Prema pisanju turskih i italijanskih medija, Stefana će napustiti redove Novare i preseliti se u Fenerbahče. Još nema zvanilne potvrde, ali je izvesno da Stefana ne ostaje u Novari i da je Fener ozbiljno zagrizao da je vrati u Istanbul.

Jednoj od najboljih srpskih odbojkašica i jednoj od najboljih blokera sveta bi ovo povratak u grad na Bosforu. Stefana je već igrala u Turskoj u sezoni 2013/14 kada je nosila dres Galatasaraja. Zanimljivo, i tada je u Istanbul došla iz Italije. Iz Asistela. Posle Galate je igrala za poljski Hemik i od 2018. za Novaru sa kojom je prošle godine osvojila titulu prvaka Evrope.

Ipak, taj tim Novare je posle titule počeo da slabi, a odlazak Veljkovićeve će biti još jedan veliki udarac. Ona bi u Fenerbahčeu trebalo da se priključi selektoru Zoranu Terziću i reprezentativnoj saigračici Brankici Mihajlović.

Pored njih troje, u Istanbulu igraju i ostale zvezde naše reprezentacije. Tijana Bošković je član Ezačibašija, a Milena Rašić i Maja Ognjenović igraju za Vakifa. Dakle, osim libera, to je cela startna postava srpskog tima koji je prethodnih godina pokorio Evropu i svet i postao najbolja ženska generacija u istoriji našeg sporta.

Sa Stefaninim dolaskom bi se srpski odbojkaški Drim tim kompletirao u Istanbulu, a selektor Terzić bi imao na oku sve ključne igračice pred Olimpijske igre u Tokiju.

(FOTO: CEV)

Najnovije vesti


×