{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Rafal Rašovića, Vica, Mandića, Subotića, mladog Lazića. Mađarima titula
Srpski Delfini silovito do trećeg mesta!
Nemanja Vico i Nikola Jakšić

Ima Srbija budućnost u vaterpolu, ne treba da brine. Kada jednog da sa scene siđu Pralinović, Filipović i kompanija, naslednici će biti spremni.

Podmlađena reprezentacija Srbije je u silovitom stilu osvojila treće mesto na Svetskom kupu u Berlinu dekalsiravši domaćina Nemačku 15:9.

S obzirom da su nas vaterpolisiti navikli isključivo na zlatne medalje, treće mesto po tim standardima i nije neki uspeh. Ali ako se zna da rezultat nije bio u prvom planu i da je selektor Dejan Savić drastično podmladio tim oslonivši se na usluge nekih mlađih snaga, onda se misija u Berlinu može smatrati uspešnom. Pogtovo što je poraz u polufinalu od Mađarske više došao kao splet nesrećnih okolnosti i pada koncentracije nego kao razlike u kvalitetu.

Već posle prve četvrtine u borbi za treće mesto, bilo je jasno da se pitanje pobednika neće postavljati. Po tri gola su upisali Mandić, Rašović i Vico i Srbija je rutinski došla do velike prednosti od 6:2. Nastavili su Delfini da rešetaju i u drugom kvartalu pa su na poluvreme otišli sa ubedljivih 9:4, a posebno se istakao Đorđe Lazić koji je dočekao pravu šansu u reprezentaciji pošto je ranije otpadao sa konačnih spiskova zbog jake konkurencije.

U drugom poluvremenu je Srbija malo spustila gas, ali je opet pvećala prednost i lagano privela meč kraju. Nemanja Vico je četiri gola bio najefikasniji na meču, Strahinja Rašović je dodao tri, a Viktor Rašović, Lazić, Subotić i Mandić su dodali po dva.  Mlade snage srpskih delfina su pokazale da ne treba da brinemo za budućnost.

Trofej je na kraju završio u rukama Mađara, prvi put još od 1995. godine. Viktor Nađ i drugovi lako su u finalu izašli na kraj sa Australijom, pošto su savladali Kengure rezultatom 10:4.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×