{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srpkinje prežaljene protiv strašnih Kineskinja

/ Izvor: mozzartsport.com
U pretposlednjem kolu Svetskog kupa u Japanu repriza finala Olimpijskih igara iz Rija 2016. godine, ali naša selekcija nije u najjačem sastavu za razliku od azijske koja je na pragu odbrane krune
Srpkinje prežaljene protiv strašnih Kineskinja

Kako se Svetski kup u Japanu bliži kraj tako odbojkašice Srbije padaju rezultatski. Očekivano, nije se moglo više u podmlađenom sastavu bez selektora i najboljih igračica. Čini se je ponestalo i motiva posle odličnih igara na startu takmičenje.

Posle tri poraza u poslednja četiri kola, evropske i svetske šampionke igraju u subotu ujutru (08.00) protiv Kine u Osaki. Biće to repriza finala Olimpijskih igara iz Rija 2016. godine. Međutim, olimpijske šampionke igraju u najjačem sastavu predvođene Džu Ting i trebalo bi čudo da se dogodi da ne slave. Kina je na pragu odbrane titule u ovom takmičenju. Ima svih devet pobeda, uz samo tri izgubljena seta. U slučaju pobede protiv naše selekcije Kineskinje bi odbranile krunu od pre četiri godine kolo pre kraja takmičenja.

Motiv je na strani azijske selekcije, a našim odbojkašicama je ovo odlična prilika da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na strašnu Kinu koja melje sve rivale u Japanu. Ove godine ove dve reprezentacije su igrale u Ligi nacija i Kineskinje su slavile sa maksimalnih 3:0.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović.

Posle pobede posle pet setova protiv Rusije, odbojkašice SAD su blizu vicešampionske titule, dok će Rusija i Brazil da se bore do kraja za treće mesto. Ovogodišnji Svetski kup osim novčanog fonda i bodovanja za rang listu FIVB nema preveliki značaj za razliku od onog pre četiri godine kada je bio kvalifikacioni za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Titulu od pre četiri godine brani Kina, dok je Srbija bila druga, a SAD treće.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠICE – 10. KOLO

Subota
04.00: (5.80) Južna Koreja – Brazil (1.10)
05.30: (3.20) Dominikanska Republika – Holandija (1.30)
07.00: Kamerun – SAD
08.00:
(1.03) Kina – Srbija (9.00)
11.00: Rusija – Kenija
12.20:
(1.05) Japan – Argentina (7.70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB

Najnovije vesti


×