{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Orlovi na kvalifikacionom turniru slavili sa 3:1
Srbija korak bliže Tokiju: Atanasijevićevi gromovi ubili Australiju

Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju 2020.Izabranici Nikole Grbića nadvisili su Australiju u Bariju nakon četiri odigrana seta – 3:1 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30)

U prvom setu viđena je rezultatska klackalica, a u finišu je viđena velika neizvesnost. Srbija je propustila dve set lopte, a Kerol je sa dva uzastopna asa doneo set „kengurima“.

Atanasijević je fantastičnim servisima razbio odbranu Australije u drugom delu igre. Srbija je stekla prednost pre prvog tehničkog tajma-auta i rutinski je održavala do kraja za poravnanje na 1:1.

Orlovi su nametnuli svoj ritam dobrim servisima i na startu trećeg seta i stekli prednost od četiri poena. Australija je uspela da smanji na 12:13, ali su puleni Nikole Grbića odbili taj nalet s atri uzastopna poena i sigurnom igrom u završnici došli do preokreta i vođstva od 2:1.

Servisi Atanasijevića bili su prevaga i za stvaranje prednosti u četvrtom setu. Ipak, Australijanci se nisu predavali i uspeli da dođu do prednosti na drugom tehničkom tajm-autu. U finišu je bio potpuni egal, a smenjivale su se set i meč lopte. Srbij aje iskoristila šestu meč loptu i zabeleži veoma važnu pobedu.

Aleksandar Atanasijević je osvojio 35 poena na ovom meču, uz osam as servisa. Aleksandar Ivović je dodao 13, a Uroš Kovačević 10 poena.

Srbija u drugom kolu igra protiv selekcije Kameruna.

Najnovije vesti


×