{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U polufinalnim obračunima u Bratislavi danas od 15.15 Rusija - Finska, a od 19.15 Kanada - Češka R.
SP u hokeju na ledu: Za gol više

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu, koje se več dve sedmice igra u Slovačkoj, tačnije u Bratislavi i Košicama ušlo je u završnu fazu, a danas su na redu polufinala. A u njima nema Šveđana koji su se okrunili na poslednja dva SP pošto su ih u četvrtfinalu savladali Finci u derbiju Severne Evrope i to nakon produžetka sa 5:4.

Od 15.15 upravo Finci igraju protiv favorizovanih Rusa, koji su u Slovačku došli praktično u najjačem sastavu predvođeni dvojicom NHL superstara, Aleksandrom Ovečkinom i Jevgenijem Maljkinom, te s pravom očekuju zlato koje su poslednjio put uzeli 2014. A za to im je potrebno da zabeleže još dve pobede, ali im neće biti lako. Finci su veoma čvrsta, disciplinovana ekipa sposobna da svakom napravi problem, ali se ipak čini da nisu dorasli Baćuškama, pogotovu njihovom ubitačnom napadu koji rešeta mreže na ovom prvenstvu. Zato i ne očekujemo da će pasti manje od 5 golova (kvota za 5+ je 1,50)

Završnica Svetskog prvenstva ne bi bila tako interesantna da tu nisu i predstavnci zemlje u kojoj je je rođen najbrži kolektivni sport, Kanađani koji su ujedno i favoriti u duelu sa Česima. Ali, i ovo su stare hokejaške nacije sa mnogo kvalitetnih igrača i taktičkih rešenja, Dosta toga će zavisiti od trenutne inspiracije timova i pojedinaca, te je ovde možda najbolje probati sa nerešenim rezultatom koji MOZZART plaća kvotom 4,30. Podrška navijača koju će Česi imati u Bratislavi mogla bi da ih odvede do iznenađenja čime bi prošla kvota na dvojku koja je čak 3,10.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×