{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Poraz Srbije koji ne boli, ali opominje
Šok u Pioniru, debakl najbolje ekipe sveta

Srbija nije uspela da het-trikom završi prvo kolo Lige nacija za odbojkašice.

Posle laganih pobeda nad Holandijom i Južnom Korejom u prethodna dva dana, svetske i evropske šampionske su večeras doživele šokantan poraz od Turske. I to ubedljiv – 0:3 (19:25, 23:25, 20:25).

Sam po sebi poraz ne bi trebalo da bude bolan jer je tek početak takmičenja. Ali opominje da je konkurencija jaka i da Srbiji nije dovoljno da samo izađe na teren i kao najbolja ekipa sveta pregazi protivnika. Turska je i ranije znala da bude kost u grlu, a večerašnji meč je dokaz da je turski tim još više napredovao i da su njihove igračice dobile na kvalitetu igrajući sa najboljim svetskim odbojkašicama u turskim klubovima.

Ništa u večerašnjoj igri srskih devojaka nije valjalo. Iako je selektor Terzić vratio u ekipu Tijanu Bošković, Brankicu Mihajlović, Stefanu Veljković i Bianku Bušu u odnosu na meč sa Južnom Korejom kada ih je odmarao, to nije bilo dovoljno pojačanje. Umor od naporne klupske sezone, neuigranost i očigledan nedostatak motiva su očigledno problemi koji će morati da se rešavaju u narednom periodu. Ipak, tempiranje forme zato i služi.

U sva tri seta su Turkinje bile bolje, nadvisile Srbiju u svim elementima igre i zasluženo slavile. Imale su bolji prijem, napad, blok, servis...

Mlada zvezda turske odbojke, 19-godišnja Ebrar Karakurt je sa 20 osvojenih poena pokazala da je budućnost reprezentacije. Baladin je dodala 11. U srpskom timu je po običaju najefikasnija bila Tijana Bošković sa 15 osvojenih poena, ali bila je to partija daleko ispod svojih vsiokih standarda, pošto je završila na ispod 50 odsto uspešnosti u napadu. Još slabija je bila Brankica Mihajlović sa devet osvojenih poena (7/23 u napadu), a i ostale su debelo podbacila.

Dve pobede i večerašnji poraz od Turske su bilans prvog kola Lige nacija za srpske odbojkašice. Takmičenje se nastavlja naredne sedmice, a domaćin turnira je italijanski Koneljano. Pored domaće selekcije, protivnici su još SAD i Dominikanska Republika.

(FOTO: FIVB)

Najnovije vesti


×