{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Slovenački rukometaši stali u Vujovićevu odbranu: Nije nas ucenjivao pokerom, to su uvredljive laži

Komentari: 4
„Sa Vujovićem smo napravili mnogo toga, želimo mu sreću u nastavku karijere“, poručili u saopštenju slovenački reprezentativci
Slovenački rukometaši stali u Vujovićevu odbranu: Nije nas ucenjivao pokerom, to su uvredljive laži

Pre samo nekoliko dana Veselin Vujović podneo je ostavku na funkciju selektora Slovenije zbog pritisaka javnosti usled verbalnog napada na mladog slovenačkog rukometaša Aleksa Vlaha kada mu je srpski stručnjak tokom tajm-auta govorio "umri bre više, da te ne gledam", vodeći PPD Zagreb na utakmici SEHA lige protviv Meškova u porazu od 29:33. Kako to obično biva na Balkanu, jedan negativan potez povlači drugi, pa je tako Vujović optužen da su u reprezentaciji Zmajčeka igrali samo rukometaši spremni da plate 300 evra da igraju poker sa njim. Ipak, da to nije tako, potvrdili su upravo akteri priče - slovenački reprezentativci.

Oni su se oglasili saopštenjem, koje prenosimo u celosti:
"Živimo u vremenu kada svaki medij može priuštiti pisanje neistina, lažno optuživati ​​bez navođenja izvora ili snošenja bilo kakvih posledica. Na to su navikli sportisti. Nastojimo prevideti ili koristiti takve natpise kao dodatnu motivaciju za bolje partije u budućnosti. U ovom slučaju, međutim, verujemo da su neke medijske kuće s nekim stvarima prešle granice dobrog ukusa. Pre nekoliko dana slovenački mediji, koji se uglavnom bave političkim i sportskim vestima, citirali su "opušteni" deo šire regije i ispričali priču o igranju "ucenjivačkog" pokera u slovenačkoj rukometnoj reprezentaciji. Zapise spomenutog medija nazivamo smešnim, a kategorički ih demantujemo. Tvrdnje da smo igrali poker kako bismo kupili mesto u ekipi su uvredljive, zlonamerne, ali ponajviše neistinite. Igrači su svesni da partije nisu bili na zadovoljavajućem nivou u posednjih godinu i po dana. Zbog toga su članovi Predsedništva Rukometnog saveza Slovenije odlučili napraviti promene. Igrači nikako nisu izmene izvršili ili ih nametnuli", stoji u saopštenju rukometnih reprezentativaca Slovenije.

Oni su dodali da su sa Vujovićem imali sjajnu saradnju i poželeli mu sve najlepše u karijeri.
"Osećamo da mnogi žele pokrenuti obračun medija između ekipe i bivšeg trenera, ali svima jasno dajemo do znanja da se to neće dogoditi. Zahvaljujemo i gospodinu Vujoviću zbog doprinosa rezultatima slovenačke reprezentacije u poslednje četiri i po godine. U budućnosti njegove trenerske karijere želimo mu puno sreće". Zajedno smo se veselili Olimpijskim igrama u Riju i uspomenama u Parizu. Ove sezone još uvek imamo priliku napisati novo poglavlje slovenačke rukometne bajke u Švedskoj, a kasnije i u Tokiju. Zbog toga nam trebaju svi! Kako ljubitelji rukometa, tako i mediji koji izveštavaju. Najjači smo kada ujedinjena Slovenija stoji iza nas. Na to često utiču i slovenački mediji. Zato vas molimo da ostavite izmišljene priče u vodi i usmerite nas, koliko god možete, na izazove koji su pred nama", piše u saopštenju slovenačkih rukometaša.

Videćemo kako će Slovenci, posle svih priča, proći na predstojećem šampionatu Evrope od 9. do 26. januara čiji su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Zmajčeki su u grupi F sa jednim od domaćina – Švedskom, odnosno Švajcarskom i Poljskom.  Na turniru učestvuje i reprezentacija Srbije smeštena u grupu A zajedno sa Belorusijom, Crnom Gorom i Hrvatskom.

Piše: Predrag Tihi

Najnovije vesti


×