{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Slobodan Nikić u Vašašu - priprema za trenerski početak u Budimpešti

/ Izvor: mozzartsport.com
Teško da ima boljeg mesta za prve trenerske korake
Slobodan Nikić u Vašašu - priprema za trenerski početak u Budimpešti
Slobodan Nikić

Na sajtu Vašaša jedva da su uspeli da pobroje sve trofeje novog pojačanja. I zaista to nije lako kad govorimo o Slobodanu Nikiću.  Trostruki svetski prvak, olimpijski šampion iz Rija, petostruki osvajač zlatne medalje na evropskim smotrama, pehari Lige šampiona sa Pro Rekom i prošle sezone Ferencvaroše, da ne nabrajamo dalje, jer Nikićeva karijera toliko je bogata da bi o njoj mogao bi roman da se napiše.

Sad je ipak vreme da se razmišlja o tome šta posle igračke karijere. Proslavljeni srpski reprezentativac ne krije – trenerski poziv ga privlači. Ali pre toga – Vašaš. Još jedan velikan mađarskog vaterpola, dvostruki prvak Evrope, mada u blagoj krizi poslednjih sezona. Baš zato Nikić, ne samo da doprinese rezultatima, već i da bude mentor nekih ultratalentovanim klincima iz Vašaša.
Veoma sam srećan zbog Nikićevog dolaska, to je veliko pojačanje za nas, dokaz da za sledeću sezonu imamo mnogo ozbiljnije planove. U Slobodanu ćemo dobiti ne samo sportski kvalitet, već i ljudski”, zadovoljno trlja ruke trener Mate Bobis.

Nikić pak sam priznaje da mu se dopada život u Budimpešti.
Zaista mi se dopada, supruga i deca su srećni ovde. Ne mogu da tvrdim 100 odsto, ali u budućnosti bih mogao ovde da radim kao trener”, najavljuje Boba Nikić.

Nema boljeg mesta za to od Budimpešte. Mađarskoj školi samo srpska može da parira. Ali ulaganja? Nebo i zemlja.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×