{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sjajan otpor, ali prejake su vicešampionke sveta

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 21
Odbrana Norveške, ali i sporne sudijske odluke, slomile Srbiju
Sjajan otpor, ali prejake su vicešampionke sveta

Držale su se srpske rukometašice u igri protiv vicešampionki sveta do kraja, pretile, ali da bi se napravilo iznenađenje protiv prejake Norveške ne sme da bude padova tokom 60 minuta. A, mora da bude i malo bolje suđenje... Srbija je upisala prvi poraz na Svetskom prvenstvu, međutim, ovaj je iz kategorije očekivanih, koji ne boli previše. Štaviše, otpor drugoj selekciji sveta može samo da ohrabri – 28:25 (12:11).

Jača odbrana Norvežanki prelomila je meč. Srpska reprezentacija je počela da popušta u tom segmentu u drugom poluvremenu, pa je gotovo svaki napad rivalki završen ili golom iz igre ili dosuđenim sedmercem. Uzalud su bile sjajne odbrane Katarine Tomašević, napad Srbije nije imao prava rešenja.

Tamo i gde su uspevale da prođu pulenke Ljubomira Obradovića, čekala ih je na golu fantastična Margaret Solberg, bez dileme najistaknutija pojedinka utakmice. Kako se meč bližio kraju, tako je razlika rasla i išla do pet golova prednosti (25:20). I tek tada, kada su protivnice dostigle maksimalno vođstvo, probudile su se srpske rukometašice, probale da se vrate u meč, došle su na dva gola zaostatka, mogle i do „minus jedan“, ali nisu im, u neku ruku, dopustile ni Nemice sa pištaljkama, Kutler i Merc, koje su donele nekoliko spornih odluka u korist Norveške.

Veoma dobro su Srpkinje odigrale prvo poluvreme. U dobrom delu su imale i vođstvo, koje je u tri navrata išlo do dva razlike (8:6, 9:7, 11:9), pa i napad da odu na tri pogotka prednosti, ali nisu uspele. Umesto toga, dopustile su Norvežankama na kraju da serijom 3:0 naprave preokret i povedu (12:11).

Briljirale su u prvom delu meča golmanke Katarina Tomašević i Margareta Solberg, koje su uspevale da povremeno potpuno parališu rivalske napade i da „začaraju“ svoju mrežu. Odlična je bila i Jelena Nikolić, desno krilo Srbije, koja je šutirala 3/3, zbog čega su joj Norvežanke skratile prostor za igru u poslednjih deset minuta poluvremena.

U drugom delu vicešampionke sveta su dodatno stegle odbranu, a kvalitet i bolja uigranost su došle do izražaja. Ipak, bila je to veoma dobra partija, na kojoj mogu da se prave planovi za nastavak takmičenja, pogotovo što iznenađenja pucaju svakodnevno.

Najbolja u taboru Norveške bile su Emili Arncen i Stine Oftedal sa po sedam pogodaka, dok su u taboru Srbije bolje od ostalih bile Kristina Liščević sa šest, Dragana Cvijić sa pet i Željka Nikolić i Jovana Stojiljković sa po četiri gola.

Mnogo bitniji meč za reprezentaciju Srbije će biti u četvrtak, kada će ukrstiti koplja sa Holandijom. Biće to direktan okršaj za drugo mesto u grupi.

Foto: Reuters

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (JAPAN) – 3. KOLO:

Utorak

GRUPA A
Holandija - Kuba 51:23 (22:11)
Slovenija – Angola  24:33 (12:16)
Norveška – Srbija  28:25 (12:11)

GRUPA B

Utorak
Južna Koreja - Brazil 33:27 (16:14)
Francuska – Australija  46:7 (21:3)
Danska – Nemačka  25:26 (11:13)

GRUPA C

Utorak
Mađarska - Crna Gora 24:25 (12:13)
Španija - Senegal 29:20 (14:13)
Rumunija – Kazahstan  22:20 (14:11)

GRUPA D

Utorak
Rusija – DR Kongo 34:13 (19:7)
Kina – Argentina  28:34 (13:18)
Švedska – Japan  34:26 (20:13)

Najnovije vesti


×