{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Meč u Budvi, ipak, nije sudbonosan za crno-bele
no_image.png

Partizan je isplivao. Možda bi to učinio u bazenu, tokom večerašnjeg gostovanja Primorcu u Budvi, ali odlukom Upravnog odbora Triglav lige za status po svemu sudeći ne mora da strepi.

Crno-beli bi i naredne sezone trebalo da igraju u elitnom rangu regionalnog takmičenja, s obzirom da je rukovodstvo lige, na elektoronskoj sednici u petak, rešilo da najbolji vaterpolo klubovi sa Balkana budu smešteni u novoformiranoj Premijer ligi.

Prema obrazloženju Sportskog žurnala, Premijer ligu će činiti devet klubova Regionalne A1 lige, prva dva tima iz A2 lige, te bolji iz baraža u kome će se sresti poslednjeplasirana ekipa iz A1 i trećeplasirana iz A2. Suštinski, nema direktnog ispadanja, već će poslednjeplasirani tim na tabeli - a to je trenutno Partizan - dobiti priliku da u doigravanju sačuva status. Isti izvor dodaje da je do stvaranja Premijer lige došlo pod obrazloženjem da je između članova Regionalne A1 i najboljih timova Druge lige mala razlika u kvalitetu.

Posledica ovakve odluke je da nad Partizanom ne visi imeprativ pobede uoči poslednjeg kola i gostovanja Primorcu. Velikan sa Banjice jeste trenutno na začelju tabele A1 lige, ali će imati šansu da se od jeseni ponovo takmiči u društvu najboljih klubova regiona. Svakako veću nego ako bi, primera radi, večeras izgubio. Isto važi i za Primorac.

Time se problemi crno-belih ne završavaju. I dalje su nerazjašnjeni upravljački odnosi, pravi rat vlada na relaciji sadašnjeg rukovodstva predvođenog Tatijanom Rakas, kao i smenjenog predsednika Aleksandra Šoštara. Tu zavrzlamu, sva je prilika, sud će pokušati da razmrsi. Ako je ikako moguće.

(FOTO: MN Press)  

Najnovije vesti


×