{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ukoliko večeras Bluzeri slave pred svojim navijačima protiv Bruinsa prvi put u istoriji će podići pehar lorda Stenlija, šampiona NHL-a
Sent Luis pred vratima ledenog raja

Veliko veče je pred čitavim Sent Luisom, do skoro gradom bejzbola, to jest Kardinalsa, 11-strukih šampiona MLB-a. Večeras je to grad bluza, zapravo Bluzera, neustrašivih oklopnika koji na svom ledu, pred njihovim navijačima imaju istorijsku šansu. Šansu da prvi put podignu pehar lorda Stenlija, pehar koji zadužuju prvaci najprestižnije hokejaške lige na svetu, NHL-a.

Domaći tim vodi sa 3-2 u seriji i potrebanm mu je još samo taj jedan trijumf pa da uspavani Misisipi, na čijim obalama leži višemilionski grad svetog Luja, proključa. Ali, oklopnicima iz Misurija neće biti nimalo lako jer su pred njima silno motovisani Bruinsi koji su u veliko fihale ušli kao favoriti. Ipak, serija povreda ključnih odbrambernih igrača koštala ih je previše i sada se bore da seriju vrate u Boston gde su ih Bluzeri čak dva puta pobedili u finalu. Nešto što gotovo niko nije očekivao.

REZULTATI STENLI KUP FINALA (3-2)

1. meč Boston - Sent Luis 4:2
2. meč Boston - Sent Luis 2:3 (pr)
3. meč Sent Luis - Boston 2:7
4. meč Sent Luis - Boston 4:2
5. meč Boston - Sent Luis 1:2

Dok je 42-godišnjak iz Trenčina, Zdeno Čara stisnuo zube (bukvalno) i sa polomljenom vilicom nastavio da igra za Bruinse, što sigruno raduje njihove navijače, Sent Luis je ostao bez jednog od ključnih napadača, Rusa Ivana Barbaševa koji je suspendovan zbog ilegalnog udarca na petom meču. On jeste važan šraf u mašineriji Bluza, ali nije i glavna violina tako da se i bez njega može.

Ulog je veliki, preveliki, tako da će se treneri verovatni opredeliti za zatvorene taktičke varijante, te ne treba očekivati veliki broj golova,a MOZZART je za 0-4 pogodaka dao lepu kvotu 2,10. Blagi favorit je domaći tim.

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×