{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sandro Sukno završio karijeru zbog problema sa srcem

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Hrvatski as mora da ostavi vaterpolo
Sandro Sukno završio karijeru zbog problema sa srcem

Mnogo pre nego što bi trebalo, hrvatski vaterpolo velikan je primoran da završi karijeru. Sandro Sukno je rešio da ipak izađe iz bazena, iako se borio svim silama da se posle pauze zbog problema sa srcem vrati sportu u kojem se proslavio.

Ipak, vaterpolista Juga, koji je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio sve što se osvojiti može, od Olimpijskih igara u Londonu, preko Svetskog do Evropskog prvenstva, nije uspeo da zaleči sve probleme i posle preporuke lekara rešio je da se oprosti od igračke karijere.
Poštovani prijatelji sporta, kolege saigrači, treneri, vaterpolo zvaničnici, a nadasve navijači, osećam da mi je dužnost da ovim putem obavestim javnost kako sam morao doneti nimalo jednostavnu odluku. Odlučio sam iz zdravstvenih razloga da okončam aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD početkom prošle godine koja je zaista uspešno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, lekara iz Hrvatske i inostranstva, a nakon temeljnih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno garancija zdravstvene sigurnosti”, napisao je, pored ostalog, 29-godišnji Sandro Sukno u saopštenju za javnost.

Hrvatski as je karijeru započeo u rodnom Dubrovniku, u Jugu, potom je u dva navrata igrao za Pro Reko, za Primorje iz Rijeke i na kraju ponovo za Jug.

Sukno je bio proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta za sezonu 2016/17.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×