{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rusi zbog dopinga suspendovani na četiri godine, ne mogu ni na Mundijal u Katar

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 17
Očekujemo žalbu
Rusi zbog dopinga suspendovani na četiri godine, ne mogu ni na Mundijal u Katar

Rusi tvrdi da nisu uradili ništa loše, Svetska anti-doping agencija (WADA) odgovara da su svesno petljali kako bi sakrili da su po državnom programu dopingovali sportiste. I toliko su sigurni da je Rusija upravo suspendovana na četiri godine iz svih globalnih takmičenja!

Računaju se tu i Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine što znači da će ruski sportisti koji obezbede normu morati da se takmiče pod neutralnom zastavom. A i to će biti samo pojedinačni slučajevi, u kolektivnim sportovima Rusije neće biti u Tokiju.

Da sve bude još gore, ako sve ostane ovako, Rusa neće biti ni na Svetskom fudbalskom prvenstvu 2022. u Kataru! Međutim, moći će da igraju na Euru 2020. pošto kontinentalno prvenstvo pod Uefinim okriljem nije uvršteno na spisak “najvećih globalnih takmičenja“.

Rusi naravno imaju pravo žalbe pred Sudom za arbitražu u sportu i nema sumnje da će to pravo i iskoristiti. Ali s obzirom na to koliko je WADA stroga bila ovog puta – a nikad nije bila strožija – pitanje je šta će uspeti da uradi.

Podsetimo, Ruskim atletičarima je još od 2015. zabranjeno da se takmiče na atletskim događajima, dok su na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. svi predstavnici najveće zemlje sveta, njihtačno 168, nastupalo pod neutralnom zaustavom.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×