{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rođendanski poklon Andriji Prlainoviću - ugovor u Marselju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Srpski vaterpolista pronašao novi klub
Rođendanski poklon Andriji Prlainoviću - ugovor u Marselju

Sredinom aprila, mađarski OSC se rastao sa glavnim sponzor, zbog čega je Andrija Prlainović, uz još trojicu srpskih saigrača morao da napusti klub i krene u potragu za novim angažmanom. Trofejni sportista nije imao previše problema da pronađe novu sredinu, pa je dan pošto je proslavio 33. rođendan, stigao i poklon – trogodišnji ugovor sa francuskim Marseljom.

OSC je u sezonu ušao sa ambicioznim planovima, ali je korona virus, kao uostalom i svim drugim klubovima, sve pokvario. Klub je ostao bez prihoda od glavnog sponzora bez kojih finansiranje igrača nije bilo moguće, što je uvideo Marsej i iskoristio priliku da Prlainovića odvede iz Mađarske posle četiri godine, u čemu je veliku ulogu igrala dužina ugovora, što ni sam vaterpolista nije krio.
Potpisao sam na tri sezone. Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja”, rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti.

U trofejnoj karijeri, Prlainović može da se pohvali kako je jedini igrač koji je osvajao Ligu šampiona sa četiri različita kluba. Odiseju po evropskim bazenima započeo je u Jadranu iz Herceg Novog, odakle je prešao u Partizan. Posle pet godina nošenja crno-bele kapice, proveo je sezonu u italijanskom Pro Reku, da bi potom zadužio i opremu Crvene Zvezde. Usledio je povratak u Pro Reko, da bi poslednje četiri sezone poklonio mađarskoj publici. Tri sezone u Solnoku i ovu poslednju, nedovršenu u OSC-u. Sledeća stanica je Francuska.  

FOTO: Starsport

Najnovije vesti


×