{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Prijaju nam te Dominikanke: Treća pobeda Srbije u Ligi nacija

/ Izvor: mozzartsport
Ana Bjelica osvojila 25 poena, u četvrtak sa Italijom
Prijaju nam te Dominikanke: Treća pobeda Srbije u Ligi nacija

Juče samo set protiv objektivno jačih Amerikanki, već danas prva pobeda za podmalđenu reprezentaciju Srbije u okviru drugog vikenda Lige nacij. Planetarne šampionske savladale su, teže nego što se očekivalo, Dominikansku Republiku i ostvarile treći trijumf u novoustanovljenom takmičenju.

U italijanskom Koneljanu, izabranice selektor Zorana Terzića slavile su 3:1 (25:17, 18:25, 25:12 i 25:19)  i tako ostvarile treću pobedu, uz napomenu da su prvog vikenda, u Beogradu, bile bolje od Holandije i Južne Koreje, a poražene su od Turske.

U značajno podmlađenoj selekciji - bez vedeta kao što su Tijana Bošković, Brankica Mihajlović ili Stefana Veljković – odskočila je Ana Bjelica, koja je osvojila čak 25 poena. Ceo jedan set. Sjajno su je ispratile Katarina Lazović sa 16 i Nina Popović sa 13, dok je Maja Aleksić dodala sedam, od čega čak pet iz bloka.

Naš tim je tako ostvario osmu uzastopnu pobedu nad selekcijom iz Kariba, trenutno dovoljnu za skok na osmu poziciju na tabeli, sa tri pobede, odnosno devet bodova, koliko imaju Brazil, Japan i Kina.

Drugi vikend Lige nacija završava se sutra, kad je na programu duel Srbije i Italije, repriza finala Svetskog prvenstva u Japanu.

Neka i ishod bude isti.

LIGA NACIJA (Ž) – 5. KOLO

Sreda

MAKAO (KINA)
Južna Koreja – Tajland 1:3 
Kina - Belgija (9.00) 3:0
 

ANKARA (TURSKA)
Japan - Rusija 3:1
Nemačka - Turska 0:3

APELDORN (HOLANDIJA)
Poljska - Brazil 3:2 
19.30: (1.12) Holandija – Bugarska (5.30)

KONELJANO (ITALIJA)
Srbija – Dominikanska Republika 3:1
20.00: (3.55) SAD - Italija (1.25)

FOTO: volleyball.world

Najnovije vesti


×