{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
I sve to zbog sponzora
no_image.png

Nezapamćen presedan dogodio se u svetu sporta. Da li ste ikad čuli za slučaj da je jedan klub promenio ime u ono koje nosi njegov najveći rival? Upravo to se dogodilo u rukometu, gde je Spartak iz Moskve postao CSKA Moskva.

Spartak, aktuelni vicešampion Rusije, koji je u rukometni svet ušao 2017. godine s velikim ambicijama, od sada će nositi ime najvećeg sportskog neprijatelja. Tako je jedan velikan praktično istisnuo drugog iz ovog sporta, a u pozadini svega stoji bogati biznismen i političar Sergej Šiškarev, koji je od od početka sezone uspostavio žensku ekipu CSKA.
"Odluka nije bila lagana. Znamo da je ovo presedan u svetu sporta, ali nadam se da će naši navijači ostati uz klub bez obzira za koga navijaju u ostalim sportovima. Zahvalni smo svima koji su bili uz nas od samog početka, ali moramo ići napred na još viši nivo", stoji u saopštenju izvršnog direktora Spartaka Vasilija Slavina.

Ovaj nesvakidašnji potez komentarisla je i najveća trenerska legenda ruskog rukometa Vladimir Maksimov, jedini trener uz Kloda Onestu koji je svoju reprezentaciju odveo do zlata na tri najveća takmičenja (OI, EP, SP).
"To me nije iznenadilo, zapravo, vrlo je jednostavno. Imaju jednog sponzora i to je Šiškarev. Imaju već i ženski sastav, sada će biti lakše i za navijače. Spartak je želeo mnogo, ali nije daleko otišao. Obećali su prvo mesto i titulu, ali to nije išlo kao što je bilo planirano. Sve zavisi od rezultata", rekao je za ruske medije čuveni trener.

Tokom dana u komšijskoj Belorusiji na programu su dva duela u drugoligaškoj konkurenciji. Rtsor iz Minska je domaćin Krononu iz Grodnog, dok Vitjaž dočekuje Rguor. Kronon je ubedljivi favorit prema očekivanima bukmejkera, a takođe gostu Rguoru se daju veće šanse da slavi nad Vitjažom.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×