{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Prebegla jedina iranska osvajačica olimpijske medalje

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
"Ja sam samo jedna od miliona potlačenih žena u Iranu," tvrdi tekvondoistkinja Kimija Alizadeh
Prebegla jedina iranska osvajačica olimpijske medalje

Politička i socijalna previranja u Iranu, uzrokovana što stranim pritiscima, što gotovo "srednjovekovnim" uređenjem ove divne azijske države polako uzimaju maha poslednjih dana.

A kada je tako, a mi to ovde u Srbiji dobro znamo, onda najbolji odlaze. Ne osvrćući se. Zato i ne čudi vest da je jedina osvajačica olimpijske medalje iz ove islamske republike više ne nastupa pod zastavom rodne zemlje. Šta više, prebegla je!

U pitanju je tekvondoistkinja Kimija Zadeh, osvajačica bronzanog odličja sa OI u Rio de Žaneiru 2016. 
"Ja sam samo jedna od miliona potlačenih žena u Iranu,"napisala je u objavi na društvenim mrežama 21-godišnja sportistkinja, "Sve što nam kažu, mi ponavljamo, oblačila sam uvek šta god mi narede i opet im nije bilo dovoljno. Često sam mogla da čujem komentare od političara kako ženi ne priliči da tako širi noge, a onda bi na sav glas koristili za samopropagandu moje uspehe... Prihvatam bol i teškoće nedostatka rodnog doma pošto više ne želim da budem deo licemerja, laži, nepravde i udvorištva"

Alizadehova je po svemu sudeći u Holandiji gde uglavnom i trenira, a izjavila je i da želi da brani bronzu u Tokiju ovog leta, ali ne pod zastavom domovine.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×