{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PET NA PET – Damir Crepulja: Moji uzori bili su vaterpolo velikani Vujasinović, Savić, Ćirić, Uskoković

/ Izvor: mozzartsport.com
Reprezentativac Gruzije smatra da je u Crnoj Gori epidemija pod kontrolom, ali da je u Gruziji znatno teže!
PET NA PET – Damir Crepulja: Moji uzori bili su vaterpolo velikani Vujasinović, Savić, Ćirić, Uskoković

Vaterpolo karijeru započeo je u Kotoru, u slavnom Primorcu. Već sa 15 godina debitovao je u seniorskom sastavu i to kako, postigao je gol. Od tada do danas  Damir Crepulja je puno toga prošao. Planira da karijeru okonča u svom klubu, ali trenutno razmišlja kako će se ova sezona završiti. Kaže da je imao više ponuda za nastavak karijere, međutim, kao i svima prva želja je da se smiri situacija sa virusom korona.

Inače, Damir je reprezentativac Gruzije koja beleži dobre rezultate. I dalje nacionalni tim te zemlje ima ozbiljne takmičarske planove. Pored crnogorskih vaterpolista Gruzija je dovela igrače iz Srbije, Hrvatske i Italije. Crepulja ističe da je stanje u Gruziji, sa epidemijom, ozbiljno. Da su im uveli razne zabrane poput zabrane saobraćaja, ne smeju da voze automobile itd.

Sada slede odgovori poznatog vaterpoliste na MOZZARTOVIH pet pitanja.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim vaterpola?
“Prvi i jedini sport bio mi je vaterpolo. Naravno, to je moja najveća sportska ljubav. Zbog vaterpola spreman sam na najveća odricanja i napore. Evo, u Budvu smo putovali dva puta dnevno kako bismo trenirali. Mali i veliki fudbal igrali smo kao svi dečaci”. 

2.Ko vam je bio uzor u tinejdžerskim danima?
Imali smo više istinskih vaterpolo legendi. Voleo sam Vladu Vujasinovića, Dejana Savića, Aleksandra Ćirića, Veljka Uskokovića…”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Primorac je jedan i jedini. Prve sportske korake odnosno vaterpolo abecedu naučio sam u Primorcu. Ceo život sam uz taj klub. Sad, u fudbalu navijam za madridski Real”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Bilo ih je više, ali izdvajam dve utakmice. Finale Evrolige sa Pro Rekom kada smo dobili sa 8:7 i postali prvaci Evrope. Potom smo dobili zagrebačku Mladost sa 11:9 i uzeli Superkup”.

5. Opišite nam situaciju sa virusom Covid – 19 u Crnoj Gori?
“Mislim da je stanje dobro. Poštuju se odluke države, ali nema karantina. Marketi rade od 11 sati, sada do 23 časa. Kad je sport u pitanju sve je stalo. Tu je stanje teško i malo toga se zna. Svi smo na čekanju”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na simulaciju utakmice Bajern (SIM) – PSŽ (SIM). Rivali su grupnu fazu završili na prvim pozicijama. Parižani su eliminisali Dortmund, dok je Bajern dobio Čelsi sa 3:0.

“Možda pokušati sa igrom gol, gol sa tri plus”.  

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Najnovije vesti


×