{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Odbojkaški potresi u Tatarstanu: Vratio se legendarni trener i spremio 900.000 za Bednoža! Zenit hoće opet na krov Evrope

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Za odbojku to su neverovatne pare
Odbojkaški potresi u Tatarstanu: Vratio se legendarni trener i spremio 900.000 za Bednoža! Zenit hoće opet na krov Evrope

Harali su evropskim tlom pre no što je Vilfredo Leon rešio da mu je dosta bilo ruske zime i odlučio da se preseli u Peruđu. Otkako je Kubanac sa poljskim pasošem otišao u Italiju Zenit iz Kazanja još čeka na sedmu krunu u Ligi šampiona. Ali sad je očigledno rešio da se ponovo vrati na tron, pa je prema navodima Oneta spremio čak 900.000 evra kako bi doveo Bartoša Bednoža.

Za uslove u odbojci to je ogroman novac. Uostalom, Leon je u poslednjoj sezoni u Zenitu, beše to sezona 2017/2018 dobijao tek nešto preko 1.000.000 evra. U Evropi to su nenormalne pare. Ali ako neko može da toliko plati to su onda Rusi.

Otud Zenit, koji je primaču Modene ponudio dvogodišnju saradnju. Tako unosna ponuda delom je svakako uslovljena i time što 25-godišnjem Poljaku na kraju sezone – a ona po svemu sudeći neće ni biti nastavljena posle prekida zbog korona virusa – ističe ugovor sa Italijanima.
Mogu samo da kažem da Bartek već zna gde će igrati sledeće sezone. Naravno, dok se ceo posao ne ozvaniči ne mogu da otkrijem ime kluba”, kaže menadžer Jakub Mihalak.

Poljski medjiji nemaju sumnje: Bednož ide u Tatarstan. Da se oporavi kao retko ko u odbojkaškom svetu.

Nije doduše lako igrati u Rusiji. Duga putovanja i hladno vreme nisu za svakoga pa je sadašnji saigrać Bednoža u Modeni, Amerikanac, Metju Anderson svojevremeno otišao baš iz Kazanja da bi se lečio od depresije. Ali ako hoćete u odbojci po veliki novac onda je Rusija pravi izbor.

I nije samo novac ono što mami najbolje u Kazanj, već i moćan tim koji se pravi u Tatarstanu. Bednož će u Zenitu zateći asove kakvi su čuveni Francuz Ervin Ngapet, pa Maksim Mihailov, Aleksndar Butko i srednji bloker Artjom Volvic. Na klupu se vraća trener Vladimir Alekno, koji je ovu sezonu propustio iz zdravstvenih razloga. Baš je s Aleknom na mestu šefa struke Zenit osvojio čak 10 titula u Rusiji i pet puta bio osvajač Lige šampona.

 Njegov naslednik Aleksej Verbov je ispao već u grupnoj fazi Lige šampiona, u prvenstvu Rusije bio drugi iza Lokomotive Novosibirsk. Sada Zenit želi da se vrati na mesto koje mu pripada.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×