{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Odbojkašice otputovale u Japan na novo takmičenje

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Bez nosilaca igre
Odbojkašice otputovale u Japan na novo takmičenje

Dva dana posle trijumfa na Evropskom prvenstvu, odbojkašice Srbije su otputovale na novo takmičenje. Reč je o Svetskom kupu u Japanu na kojem učestvuje 12 reprezentacija. Po dva najbolje plasirana tima sa svakog kontinenta gledajući svetsku rang listu. Naša reprezentacija je put Japana krenula rano jutros sa beogradskog aerodroma na takmičenje koje će se igrati od 14. do 29. septembra.

Iako su nas naše odbojkašice navikle na pobede i titule, ovoga  puta ne treba očekivati novi podvig. Svetski kup ove godine praktično nema nikakav takmičarski značaj, osim što se osvajaju bodovi za FIVB rang listu koja je kasnije važna u kvalifikacijama za SP. Srpske devojke su već kao šampionke obezbedile plasman na sledeće SP, ali im bodovi donose bolju poziciju u žrebu. Ali je tradicija njegovog održavanja morala da se nastavi s obzirom da će Svetski kup za četiri godine imati kvalifikacioni karakter za Olimpijske Igre. Bitniji aspekt ovog takmičenja je finansijski jer će reprezentacije u zavisnosti od plasmana moći da ostvare finansijsku dobit. 

Srbija u Japan nije otputovala u najjačem sastavu što je i razumljivo jer je ovo za naše odbojkašice čak četvrto reprezentativno takmičenje ovog leta posle Lige nacija, kvalifikacionog turnia za Olimpijske Igre i tek završenog Evropskog prvenstva.

Selektor Zoran Terzić je sastavio spisak za Japan, ali on neće biti tamo i menjaće ga pomoćnik Aleksandar Vladisavljev. Terzič je odlučio da odmori Tijanu Bošković, Maju Ognjenović, Brankicu Mihajlović, Stefanu Veljković i Silviju Popović. Iz zlatnog tima tima iz Turske je put Japana krenulo devet šampionki.

Tehničari: Slađana Mirković (Hemik) i Mila Đorđević (Crvena zvezda).

Korektor: Ana Bjelica (Volero le Kane).

Libera: Teodora Pušić (Targovište,) i Bojana Gočanin (Takovo zvezda).

Blokeri: Mina Popović (Firenca), Maja Aleksić (Alba Blaž), Maja Savić (Železničar) i Jovana Kocić (Vizura).

Primači: Jelena Blagojević (Žešuv), Bjanka Buša (Hemik), Bojana Milenković (Skandići, italija), Katarina Lazović (Vizura) i Sara Lozo (Žetisu).

Srbija će igrati u Hamamacuu, Tojami i Osaki. Na Svetskom kupu će, pored domaćina, Japana igrati Srbija, Rusija, Holandija, Kina, Koreja, Kamerun, Kenija, SAD, Dominikanska Republika, Brazil i Argentina. Srbija se nalazi u grupi sa Brazilom, SDA, Kenijom, Holandijom i Argentinom. Sve utakmice iz Japana direktno će prenositi TV Sport Klub. Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri kola u Saporou i Tojami, dok će se mečevi poslednja tri kola odigrati u Osaki. Seniorke Srbije će četiri meča odigrati od 4.00 časa po našem vremenu, jedan od 5.30, 2 od 7.00 časova, jedan od 8.00 časova, dva meča od 10.00 časova i jedan meč od 12.20 časova po našem vremenu.

(FOTO: CEV)

Najnovije vesti


×