{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U prvom polufinalu Prvenstva šampiona sastaju se aktuelni i bivši pobednik
O'Saliven na meniju vegana

Vegani nemaju predispozicije za uspeh u sumo rvanju ili dizanju tegova, zato postoji snuker. Australijanci su poznati kao sjajni plivači i veslači, ali imaju aduta koji zna uspešno da potegne i štapom.

Istina je da je Nil Robertson, četvrti nosilac na Prvenstvu šampiona (Šampion šampiona), zavisnik od video igara, međutim, od njegove večerašnje partije protiv najboljeg igrača svih vremena Ronija O’Salivena će zavisiti ko će od njih dvojice dobiti priliku da se još jednom okiti lovorovim vencem na takmičenju u Koventriju.

Malo je falilo da se Englez, aktuelni prvak ovog takmičenja i rekorder po broju prvih mesta (3) već u uvodnom kolu oprosti od najvišeg zvanja, Džimi Vajt je bio na frejm od uspeha, vodio je 3:0, a onda su mu oči ‘’pobelele’’, velikan je nanizao četiri dobijene partije i delićem svog taka otvorio vrata kroz koja je prošao četvrtfinale , u kom ga je čekao klasik protiv Škota Džona Higinsa.

U neizvesnom duelu, čovek zvani Raketa je brzo doleteo  do 6. dobijene partije, tako da ćemo gledati dvoboj dvojice snukeraša koji su već  podizali pehar na Prvenstvu šampiona.

Robertson, prvoplasirani na Šampionu šampiona pre četiri godine, u početnoj rundi turnira je deklasirao domaćeg igrača Martina Gulda, dok je Melburnška mašina u 2. kolu nekako ‘’centrifugirala’’ još jednog predstavnika zemlje-organizatora Šona Marfija, minimalna razlika bila je dovoljna za još jedan okršaj protiv O’Salivena.

Roni je dobio poslednjih pet mečeva protiv Robertsona, u svežem  sećanju je septembarsko polufinale u Šangaju, a Kengur  čeka na pobedu protiv O’Salivena već 2,5 godine , još od uspeha u najvažnijem meču na turniru u Hongkongu 2017. godine.

Da bi oborio Raketu, veganu će ovom prilikom biti potrebna posebna snaga.

Ima li je?

Piše: Dragan Stojić
Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×