{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
To tvrde prvi čovek UFC organizacije i menadžer Dagestanca
Nurmagomedov daje šansu pobedniku meča Ferguson – Gatje

Aktuelni UFC vladar lake kategorije i uz Konora Makgregora napopularniji MMA borca sveta, Habib Nurmagomedov neće moći da brani šampionski pojas na UFC 249 koji će se, sve je izvesnije ipak održati 18. aprila i to na privatnom ostrvu, bez gledalaca.

Dagestanski borac je ostao “zaglavljen” u Ruskoj Federaciji nakon što je bezuspešno po povratku iz SAD, pošto je otkazan Bruklin kao lokacija te borilačke večeri zbog pandemije, pokušao da uđe u Emirate. Posle mnogo peripetija, probio se sa timom do Moskve kada su i tamo zatvorene granice. U supštini,on bi mogao nekako i da se proije do SAD i pored svih restrikcija kretanja, ali je odustao želeći da ispoštuje opšti karantin.

U svakom slučaju, Dena Vajt, prvi čovek UFC je odlučio da nakon otkazivanja tri manja tamičenja ne dozvoli da potpuno propadne i 249 te je zasukao rukave i nalazi se na pragu rešenja. A u glavnoj borbi večeri umesto Nurmagomedova na megdan Amerikancu Toniju Fergusonu izaći sunarodnik Džastin Gatje.

Pobedniku sledi interim šamionski pojas, a po svemu sudeći odmah potom i prilika da se bori za pravi. Onaj koji je sada u kući vladara u Mahačkali. To je, posle Dene Vajta danas za ruske medije potvrdio i menadžer Dagestanca.
“Tako je, kako je, Habib neće moći da se bori na UFC 249, ali će sigurno dati priliku pobedniku susreta između Fergusona i Gatjea”, jasan je Rizvan Magomedov.

Ovo je inače već peti put da Nurmagomedov i Ferguson je ne uspevaju da ukrste rukovice, a ako ovaj izgubi od Gatjea sva je prilika da neće više biti prilike. Eventualna odbrana trona dagestanskog fajtera ne može se očekivati pre septembra.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×