{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sezona u najjačem hokejaškom prvenstvu neće krenuti pre 4. aprila
NHL produžava karantin, ali se nada aktivnom letu

Najprestižnije i najbogatije hokejaško takmičenje na svetu, NHL odlučilo se za produženje nametnute pauze, ali je posvećeno regularnom odigravanju sezone.

Čelnici Nacionalne hokejaške ligu su odredili 4. april kao datum kada bi moglo da se nastavi, mada deluje prilično optimistično s obzirom na trenutnu situaciju sa virusom korona u SAD. Bilo kako bilo, tamo veruju da bi kompletna sezona mogla da se odigra, a to pre svega zahvaljujuči tome što su premeštene Olimpijske igre u Tokiju za narednu godinu, tako da će leto biti prilično oslobođeno.

“Kako je vreme prolazilo, tako smo shavtali da leti imamo mnogo više prostora nego što smo prvobitno mislili”, otkrio je zamenik komesara, Bil Dejli, “Ali, cilj nam je da vratimo hokej i pre toga. Plan je da se vratimo na proleće, ne znamo kada još, i onda bismo nastavili sve do ranog leta. Voleli bismo da se to dogodi, no ko zna. Čak bi mogli da igramo i tokom avgusta”

NHL je prvobitno uveo dvonedeljnu pauzu, da bi danas ona i zvanično bila produžena do 4. aprila. Za sada je registrovano tri zaražena igrača, a liga insistira da svi poštuju samokarantin. Pored nastavka sezone, odložena je dodela godišnjih priznanja Las Vegasu 18. juna kao i draft koji je bio planiran za 26. i 27. istog meseca u Montrealu.  Novi datumi će biti naknadno određeni.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×